otrdiena, 2017. gada 13. jūnijs

Gardais rabarberu krēms.


Rabarberu krēms ir šīs vasaras absolūts TOP deserts! Slavinājumi lasīti žurnālos, interneta lapās un dzirdēti sarunās. Protams, bija arī man jāizmēģina. Un... tiešām- GARDS!!!
Pamatrecepti aizņēmos no žurnāla "Ieva" (Nr.22 -2017.g. 31.maijs), nedaudz izlaboju un pielāgoju mūsu salduma un garšas sajūtām un gatavošanas tehniskajam izpildījumam.  Un nu šī krēma kārtēja porcija jau tiek gatavota!
Sastāvdaļas: 300 ml rabarberu sulas,
                            3 olas,
                            3 tējkarotes kartupeļu cietes,
                            170 gr sviests,
                      200 gr cukurs un vaniļas esence (vai cukurs) -šīs ir tās daļas, kas atšķiras no orģinālreceptes.
 Pagatavošana: lasot pagatavošanas aprakstu žurnālā, sapratu, ka rabarberu sulas iegūšanai tiek pielietotas pilnīgi savādākas metodes. Bet es meitene no laukiem! Rabarberi nu ir tie dārzeņi (nevis augļi, kā gribētos saukt!), kas paši atdod sulu, nav vajadzības ne spiest ne blenderēt ne rīvēt... Atliek tik sasaldēt jau notīrītus un sagrieztus rabarberus un tad, tos istabas t atkausējot, sula pati iztek! Un visu gadu to var iegūt, ne tikai rabarberu sezonā.
Tā arī dara- iepriekšējā vakarā ņem no saldētavas ~500gr saldētu rabarberu, izliek tos caurdurī virs bļodas. Otrā dienā būs iztecējusi 300-400ml sula.
Saputo kopā olas + cukurs + vaniļa + ciete.
Sulu katlā uzsilda (ne pārāk karstu!), tad pielej sakulto masu. Nepārtraukti jāmaisa, lai olas nesarec! Turpina sildīt un maisīt. Un maisīt, un maisīt.... Karstā masā ieber sviesta gabaliņus, maisa. Maisa un silda tik ilgi, kamēr krēms sabiezē. Gatavs! 
Ņem nost no uguns un pilda uzglabāšanas traukos. 
Atdzisušu uzglabā ledusskapī.
Pielietošanas iespējas visplašākās- kūkām, kēksiņiem, pankūkām, ar svaigām ogām....
Patreiz mūsmāju favorīti- krēms + svaigas zemenes! Un biezpiena pankūkas ar krēmu (un kādu zemeni)!
Vai arī ar karoti ēdot tīrā veidā! ☺

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru