Pašam pagatavot karameļu mērci ir viegli. Saldās un sāļās mērces versijas vienīgā atšķirība ir pievienotais sāls. Mūsmājās daudz labāk garšo tieši ar sāli- sāļā karameles mērce.
Izmantojama pankūku vai saldējuma pārliešanai, kādas gatavas kūkas virskārtai (piem., ļoti garšīga ir siera kūka ar sāļās karameles mērci) vai vienkārši, garāmejot, panašķēties ar karotīti.
Izmantojama pankūku vai saldējuma pārliešanai, kādas gatavas kūkas virskārtai (piem., ļoti garšīga ir siera kūka ar sāļās karameles mērci) vai vienkārši, garāmejot, panašķēties ar karotīti.
Sastāvdaļas:
200 gr cukurs,
100 gr sviests,
120 ml saldais krējums,
1/2 t/k sāls.
Pagatavošana:
- pannā uzber cukuru, izlīdzina un karsē, kamēr tas izkūst un paliek gaiši brūns. Sākumā var pa reizei sakratīt pannu, lai cukurs vienmērīgi kūst;
- pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, maisot izkausē;
- pielej saldo krējumu, pieber sāli un karsē nedaudz, kamēr iegūst vēlamo mērces krāsu. Der gan atcerēties, ka pārlieku tumša karamele kļūst rūgta!
- mērci pārlej traukā (vēlams, aiztaisāmā). Atdzesē. Uzglabā ledusskapī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru