Zemesriekstu sviests un tā izmantošana konditorejā ir ļoti populāra Amerikā. Latvijā daudz mazāk un ar ne tik senām tradīcijām.
Šie cepumi ir nedaudz kraukšķīgu ārpusi un mīkstāku vidu. Garšīgi. Ja grib riekstainākas garšas cepumus, tad jāizmanto riekstu sviestu ar riekstu gabaliņiem. Izmantojot krēmīgo riekstu sviestu, riekstu garša nebūs tik izteikta.
Sastāvdaļas:
170 gr brūnais cukurs,
1 ēd/k vaniļas cukurs,
120 gr zemesriekstu sviests,
1 ola,
180 gr milti,
1/2 t/k sāls,
1/2 t/k cepamais pulveris,
30 gr tumšā šokolāde.
Pagatavošana:
- saputo līdz gaišai un gaisīgai masai mīkstu sviestu ar abiem cukuriem;
- pievieno riekstu sviestu un olu, turpina putot;
- citā traukā sajauc miltus ar sāli, cepamo pulveri un sasmalcinātu šokolādi. Pieber sviesta masai un iemaisa tajā;
- mīklu izliek uz pārtikas plēves un satin kā desu - ~4-5cm diametrā. Liek ledusskapī sacietēt uz vismaz stundu. Vai atstāj uz nakti un cepumus cep otrā dienā.
- Mīklu griež ~puscentemetra biezās ripiņās un kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts. Katru ripiņu piespiež veidojot vēlamo virsmas reljefu. Forši izskatās, kad piespiež ar dakšiņu, kas iemērkta kakao pulverī.
- Cep 200grādu uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gaiši brūnai krāsai. Atdzist atstāj uz papīra, jo sākotnēji cepumi ir trausli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru