Šis nav pierastais vistas filejas šašliks. Nē, uz iesmiem tiek likta blenderēta vistas fileja. Galarezultāts tāpēc sanāk sulīgāks un ir tiešām gards. Uz nedaudz neierastāks.
Sastāvdaļas: vistas fileja, dažādas garšvielas pēc patikas (ķiploks, pipari, sāls, paprikas pulveris, ķimenes, karijs...), barbekjū mērce.
Uz 5 cilvēku ģimeni ņēmām 1kg vistas filejas. Sanāk tad 11-13 palieli vistas iesmiņi.- Fileju sagriež mazākos gabaliņos, apkaisa ar izvēlētajām garšvielām un sablenderē.
- Iegūto masu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz kādu laiku atstāj vēsumā (~stundu).
- Iesmiņus samitrina un ap tiem apliek sauju gaļas, veidojot iegarenas formas desu.
- Grilē uz restītēm, ik pa laika apgrozot. Kad jau gaļa ir apbrūnējusi un tuvu gatavībai, apsmērē ar barbekjū mērci.
Labi derēs gan kādam piknikam gan kā pusdienas/vakariņas ar svaigiem salātiem!
Ideju aizguvām no grāmatiņas "Grila ēdieni. Svaigas idejas cepšanai uz oglēm."
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru