trešdiena, 2020. gada 25. marts

Grilēta vistas gaļa uz iesmiņiem.


Šis nav pierastais vistas filejas šašliks. Nē, uz iesmiem tiek likta blenderēta vistas fileja. Galarezultāts tāpēc sanāk sulīgāks un ir tiešām gards. Uz nedaudz neierastāks. 
Sastāvdaļas: vistas fileja, dažādas garšvielas pēc patikas (ķiploks, pipari, sāls, paprikas pulveris, ķimenes, karijs...), barbekjū mērce.
Uz 5 cilvēku ģimeni ņēmām 1kg vistas filejas. Sanāk tad 11-13 palieli vistas iesmiņi.
  • Fileju sagriež mazākos gabaliņos, apkaisa ar izvēlētajām garšvielām un sablenderē.
  • Iegūto masu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz kādu laiku atstāj vēsumā (~stundu).
  • Iesmiņus samitrina un ap tiem apliek sauju gaļas, veidojot iegarenas formas desu.
  • Grilē uz restītēm, ik pa laika apgrozot. Kad jau gaļa ir apbrūnējusi un tuvu gatavībai, apsmērē ar barbekjū mērci.
Labi derēs gan kādam piknikam gan kā pusdienas/vakariņas ar svaigiem salātiem!


Ideju aizguvām no grāmatiņas "Grila ēdieni. Svaigas idejas cepšanai uz oglēm."

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru