otrdiena, 2016. gada 2. februāris

Siltie vistu aknu salāti.


Daudzi cilvēki izvairās lietot uzturā aknas- gan aizspriedumu dēļ, ka tur uzkrājas dažādi toksīni, gan atšķirīgās konsistences un garšas dēļ. Bet tās ir bagātas ogļhidrātiem, arī A, D un C vitamīniem. Un sātīgs, ātri pagatavojams ēdiens!
Man garšo aknas. Vīram negaršo aknas. Tā nu mūsmājās ēdieni no akniņām top tikai dienās, kad jāpabaro vienīgi sevi! Un tad ar tāāāādu baudu ēdu ikdienā aizliegtos ēdienus!
Siltie aknu salāti ir ātri pagatavojami- tik vien, cik izcept akniņas, pa to laiku sagatavojot pārējās sastāvdaļas. Un sātīgas pusdienas/vakariņas gatavas! Un mazkoloriski. Un gana veselīgi arī!

Nepieciešamās sastāvdaļas ar iekavās norādīto aptuveno daudzumu, kas būtu gana 2 ēdājiem:
  • vistu aknas ( 300 gr);
  • 1 paliels sīpols;
  • kādi lapu salāti (60gr);
  • cietais siers (30 gr);
  • mājas siers (100 gr);
  • gurķu mērcīte (4 ēd/k) -(supergardā Agneses recepte šeit -  http://v-virtuve.blogspot.ro/2015/08/hotdogu-salati.html ). Aizvietot var ar marinētiem gurķiem un kādu karotīti sinepēm.
  • svaigais gurķis (1/3 no garā gurķa);
  • dilles un kādas citas garšvielas.
Pagatavošana ir gaužām vienkārša- uz pannas cep sasmalcinātu sīpolu un palielos gabalos sagrieztas aknas (2-3 daļās vienu vistas akniņu). Garšvielas pievieno pēc garšas patikšanas! Kad akniņas jau gatavas, pievieno gurķu mērci un kādas 2-3 minūtes apmaisot pasutina vēl. 
Pa to laiku šķīvī kārto pārējās sastāvdaļas- sapluinītus lapu salātus (te nu izmantoju dilles- pārkaisīšanai), pa virsu kārto salmiņos sagrieztu svaigo gurķi. Ar mājas sieru (vai arī kādu graudainu biezpienu) apber salātu daļu un tam pa virsu izkārto siltās akniņas. Pārkaisa ar sarīvēto sieru. 



Un laiks baudīt!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru