ceturtdiena, 2016. gada 18. februāris

Braunijmafini!


Īsts ŠOKOHOLIĶU sapnis!! 
Šokolādīgi, ar kraukšķīgu garoziņu un mīksti iekšpusē- īstens garšas baudījums saldummīļiem! Un cepot mafinu formiņās arī atkrīt problēmas ar braunija sadalīšanu gabaliņos (jo mēdz sadrupt). Ērti. 

Braunijs mūsmājās ienāca pateicoties žurnāla "Ievas virtuve"speciālizlaidumam "ŠOKOLĀDE" (recepte- Lipīgais braunijs). Ar pāris izmaiņām un ar devu kalibrēšanu tas nu ir iekārtojies uz palikšanu mūsmāju gardumos. Viennozīmīgi! 

Tātad, pagatavošans nav sarežģīta. Netīro palīgtrauku kaudzīte gan sanāks nedaudz lielāka kā cepot mafnus vulgaris


Sastāvdaļas, kas pietiekamas 12 vidēji lieliem mafiniem:
100gr milti;
130gr sviests;
2 olas;
100gr tumšā šokolāde;
100 gr brūnais cukurs;
70gr baltais cukurs;
šķipsniņa sāls;
žāvētas dzērvenes (vai rozīnes) - viena sauja.

Pagatavošanu sāk ar sviesta, šokolādes un brūnā cukura izkausēšanu. Pareizāk tas darāms- ūdens peldē, bet nepacietīgajā variantā- pa tiešo. Tikai tad jāatceras, ka vispirms izkausē sviestu un tad tikai pievieno šokolādi un cukuru. Maisa, kamēr izkūst viss. Noliek atdzist. Pa to laiku sakuļ  olas ar balto cukuru. Kuļ gana ilgi- līdz masa krietni palielinājusies tilpumā un kļuvusi gaisīga. 
Bļodā iesijā miltus un sāli. Klāt pievieno sakultās olas,  samaisa. Un tad pievieno arī padzisušo šokolādes masu. 
Dzērvenes (rozīnes) pirms pievienošanas nedaudz sasmalcinu (blenderī). Ja liks klāt masai veselas ogas, tās smaguma dēļ cepot nogrims mafinu apakšā.

Ar to arī mīklas sagatavošanas darbi beigušies!
Tālāk jau pati cepšana: mafinu formiņās ievietoju papīra formiņas. Pilda 2/3 no tilpuma. 
Cep 180grādos 18-25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti iedurot- pie tā ir jāpaliek šokolādīgām drupačām. Jo pārcepot mafinus, kad irbulītis jau nāk ārā pavisam tīrs, tie kļūst sausāki. 


Ideāli izceptiem braunijmafiniem ārpuse ir kraukšķīga, bet iekšpuse mīksta. Tā tas saglabājas arī tad, kad mafini atdzisuši.


Un, kad vīram pirms jubilejas jautāju, kādu kūku izcept svētku galdam, atbilde bija- braunijmafinus!!! Tā nu ierastā torte var tikt aizstāta arī ar šiem gardumiem! Nedaudz dekorējumi no cukura mastikas un jubilārs palika bezgala apmierināts!! (šajā bildē ļoti labi var redzēt to kraukšķīgo virspusi, par ko jau iepriekš rakstīju)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru