Vistas ēdienus gatavoju bieži. Ātri, dažādība liela, visiem garšo. Šis veids jo īpaši patīk, jo cepšana ir cepeškrāsnī, līdz ar to nav nepieciešama vēl papildus eļļa cepšanai.
Pamatnei izmantoju atkaulotus vistas šķiņķus- pēdējā laikā tie krietni izkonkurējuši klasisko vistas fileju. Sulīgāki un nav tik stiegraini!
Bet jumtiņam izmantot var no vakardienas palikušos vārītos kartupeļus. Un to īpašo un foršo garšu dod mārrutki!
Sastāvdaļas:
atkauloti vistas šķiņķīši,
vārīti kartupeļi,
burkāns,
sīpoli,
ola,
mārrutki, garšvielas,
bezpiedevu jogurts,
siers.
Pagatavošanu var sākt jau kādas stundas pirms plānotās ēdiena taisīšanas - nedaudz iemarinējot garšvielās (mazliet pievienojot arī mārrutkus) vistu šķiņķīšus.
Pārējo produktu sagatavošana: sarīvē burkānu, sasmalcina sīpolus -apcep tos uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Sarīvē vārītos kartupeļus. Kā jau minēju, ideāli noder no iepriekšējās dienas palikušie vārītie kartupeļi, bet, ja tādu nav, pāris gab.novāra ar mizu. Samaisa visu kopā un pievieno olu kā arī kādas garšvielas un zaļumus.
Uz plāts izplestā veidā kārto vistu šķiņķīšus (ar ādas daļu uz leju). Apsmērē ar mārrutkiem, tad liek virsū kartupeļu masu. Vidū uzliek karoti bezpiedevu jogurta.
Uz plāts izplestā veidā kārto vistu šķiņķīšus (ar ādas daļu uz leju). Apsmērē ar mārrutkiem, tad liek virsū kartupeļu masu. Vidū uzliek karoti bezpiedevu jogurta.
Liek cepeškrāsnī cepties! Kā jau vistas ēdiens, gatavošanas laiks nav garš. Atkarīgs no šņiņķīša lieluma/ biezuma. Visādā ziņā, labs rādītājs ir gaļas sulas iztecēšana- kad vairs nesulojas un esošā sula jau izcepusies, varētu būt gatavi! Kādas 30-40 min.
Apkaisa ar sarīvētu sieru un nedaudz vēl pacep, lai tas izkūst.
Apkaisa ar sarīvētu sieru un nedaudz vēl pacep, lai tas izkūst.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru