Visgaršīgāko aknu pastēti taisa mana vecmamma! Tik garšīgu, ka pat mans vīrs, kas neēd neko no aknām, to ar gardu muti notiesā! Bet veikalā pirktie izstrādājumi, kas slēpjas zem nosaukuma "Aknu pastēte", garšo
pēc .... -nu ne pēc aknām!! Un kad vecmammas gatavotās aknu pastētes nav pieejamas, bet veikalā roka neceļas pirkt piedāvātās, atliek pašam ko uztaisīt.
Vismaigākā garša, protams, ir cāļu aknām. Tad nu tāda ātrā versija mūsmāju izpildījumā-
sagādājam sastāvdaļas :
500 gr cāļu akniņas,
200 gr cāļu sirdis (lai nedaudz atšķaidītu aknu piesātināto garšu),
200 ml saldais krējums (vai mērču krējums),
2 burkāni,
1 liels sīpols,
garšvielas (noteikti der ideāli klāt ķiplokpulveris, maltas ķimenes, sāls....), kādi zaļumi.
Pagatavošanu uzsāk ar cepšanu - apcep palielos gabalos sagrieztu sīpolu un sarīvētus burkānus. Pievieno aknas un sirdis, garšvielas. Kad apcepas, pielej ūdeni un vēl kādas minūtes pasutina. Kopsummā ne vairāk par 30 min šis process aizņems. Gatavo pārvieto kādā bļodā, pieber zaļumus, pielej saldo krējumu un sablenderē viendabīgā masā. Masai jābūt šķidrākai, kā ierasti pastētei, jo atdziestot tā sacietēs.
Sapilda trauciņos (man patīk tādi ar vāciņiem) un noliek atdzist.
Un kombinācijā ar svaigu kruasānu..... pirkstiņus aplaizīt!!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru