ceturtdiena, 2016. gada 24. marts

Siļķu salāti.


Iepakojums siļķe marinādē ledusskapī man ir vienmēr. Jo kad gribas ko sātīgu un ātri pagatavojamu, tad siļķe ir tieši laikā! Klasika "siļķe+biezpiens+kartupeļi" ir garda, bet ja lielais slinkums traucē mizot/ vārīt kartupeļus, tad kartupeļus var aizstāt ar ko veselīgāku un svaigu un ne sliktāka ēdienreize sanāks!


Sastāvdaļas šiem ātrajiem siļķu salātiem: 
                   marinēta siļķe, 
                   2 vārītas olas,
                   svaigais kāposts,
                   gurķis,
                   bezpiedevu jogurts,
                   mārrutki, sinepes + kādi zaļumi (dilles, piemēram), sāls.

Pagatavošanu uzsāk ar mērces pagatavošanu- bļodiņā ar dakšu sasmalcina 1 vārīto olu. Pievieno tai bezpiedevu jogurtu, mārrutkus, sinepes un pārējās garšvielas/ zaļumus. Samaisa.
Uz šķīvja kārto rīvētu svaigo kāpostu un salmiņos sagrieztu gurķi. Pārliek ar kārtīgu devu pagatavotās mērces. Tai pa virsu sagrieztu siļķi un noslēdz ar otru vārīto olu. Un atkal pašgatavotā mērce. 
Un viss! Tik vien vajadzīgs, lai sātīga ēdienreize sanāktu!


Variācijai- visu pārkaisīt ar kādu sieru vai mozarellas ripiņām. Arī labi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru