piektdiena, 2016. gada 4. marts

Kefīra kēkss.


Ātrs, vienkāršs pagatavošanā, garšīgs! Tāds ir šis kefīra kēkss. 
Recepte sena kā mūžība. Noteikti pieskaitāma pie lētā gala saldajiem, jo sastāvdaļas mājās pieejamās, nekas specifisks un/vai dārgs nav nepieciešams. 
Nav ļoti salds, drīzāk atsvaidzinošs.


Sastāvdaļas:
      1 glāze kefīrs (ar mazāko treknuma %, kādu atrodiet!);
      200 gr milti;
      160 gr cukurs;
      1 paciņa vaniļas cukurs;
      2 olas;
      1 t/k cepamais pulveris;
      80 gr rozīnes;
      sula no 1/3 citrona.

Pagatavošana notiek 2 traukos. Vienā samaisa izsijātus miltus + cepamais pulveris+ vaniļas cukurs + kefīrs. Otrā traukā sakuļ olas ar cukuru. Kuļ tik ilgi, kamēr masa gaiša un gaisīga kļuvusi. Kā gogelmogelim! Tad abas masas savieno. Iespiež citrona sulu, samaisa. Pašas pēdējās pievieno iepriekš nomazgātas rozīnes. Tā kā tās ir smagākas, cepot nogrims kēksa apakšdaļā. Ja grib, lai vienmērīgāk rozīnes pa visu masu sadalās, pirms pievienošanas sasmalcina blenderī.
Cepšanas formas izvēle jau pēc vēlmes- var cept klasiskajā kūku formiņā ar noņemamām malām, vai silikona kēksa formiņā. Vai kā man - metāla tartes (jeb pīrāga) formiņā. Tikai tad vēlams izklāt formiņu ar cepampapīru, papīra malas atstājot garākas ārpusē- vieglākai kēksa izņemšanai pēc izcepšanas.
Cep ~40 min 200grādos. Gatavību pārbauda ar kociņa palīdzību.


Gatavu var apgriezt otrādi.
Apkaisa ar pūdercukuru.

 Var arī dekorēt ar svaigām zemenēm vai pārliet ar sablenderētām svaigajām zemenēm. Tad jau tāds smalkāks un kūkveidīgāks variants sanāks!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru