ceturtdiena, 2017. gada 9. februāris

Biezpiena deserts zemeņu mērcē.



Kad kādā pēcpusdienā 5 minūtes stāvēju pie atvērta ledusskapja nevarot izlemt, ar ko saldu lai ģimeni šoreiz iepriecina, sapratu -VISS- necepšu neko, bet gan taisīšu ko ātru un vienkāršu! Tiešām, mūsmājās cepts kas salds tiek pāris reizes nedēļā. Tas ir tik pierasts un pašsaprotams! Un tā aizmirsti tiek paši vienkāršākie un ātrāk pagatavojamie deserti!
Pagatavoju- un ar kādu baudu mani mīļie visu apēda!! ☺

Sastāvdaļas, kas pietiks 3 kārtīgu ēdāju porcijām:

               200 gr vājpiena biezpiens,
               100 ml saldais krējums,
               300 gr saldētas zemenes (ziemas versijā!),
               vaniļas cukurs, cukurs- pēc garšas,
               rozīnes,
               pāris marmelādes.
Pagatavošana, kas neaizņems pat 10 minūtes! - sablenderē viendabīgā masā biezpienu ar cukuru un vaniļas cukuru. Piemaisa klāt izmērcētas un nosusinātas rozīnes un smalki sagrieztu marmelādi. Citā traukā saldo krējumu saputo līdz putkrējuma konsistencei. Uzmanīgi iemaisa to biezpiena masā.

Mērcei- atkausētas zemenes sablenderē ar nelielu cukura daudzumu.
Un deserts gatavs!
Lej trauciņā zemeņu mērci, pāris karotes biezpiena masas pa virsu un labu apetīti!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru