Pāris mēnešus atpakaļ izrādījās, ka maniem bērniem garšo krabju nūjiņas! Steidzu to izmantot, reizi pa reizei ieviešot tās mūsu ēdienkartē. Tā nu vakariņu dažādošanas nolūkiem tapa kas savādāks- ceptas krabju nūjiņas ar sieru ietītas bekonā! Gardi!
Sastāvdaļas nepieciešamas tikai trīs - krabju nūjiņas,
siers,
bekons.
Proporcijas- uz vienu 250gr iepakojumu krabju nūjiņu izlietoju 2x100gr bekona šķēlīšu iepakojumus. Un ~100 gr sieru.
Pagatavošana gaužām vienkārša- ņem atkausētu krabju nūjiņu, blakus pieliek siera standziņu (griezu aptuveni 1/2 no krabju nūjiņas biezuma) un visu no vienas malas sākot ietin bekona šķēlītēs. Standarta izmēra bekonam sanāk izmantot 2 šķēles uz vienu krabju nūjiņu. Tin tā,lai nepaliek šķirbas- sieram mazāk iespēju iztecēt ārā!
Cepeškrāsns plāti noklāj ar cepampapīru, kārto virsū satītās nūjiņas. Cep 200gr temperatūrā ~15 min.
Es procesa vidusdaļā visas nūjiņas apgriezu uz otru pusi. Bet pie labas (normālas!) cepeškrāsns, kas vienmērīgi sadala karstumu, tas nav jādara!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru