trešdiena, 2017. gada 1. februāris

Krabju nūjiņas bekonā.


Pāris mēnešus atpakaļ izrādījās, ka maniem bērniem garšo krabju nūjiņas! Steidzu to izmantot, reizi pa reizei ieviešot tās mūsu ēdienkartē. Tā nu vakariņu dažādošanas nolūkiem tapa kas savādāks- ceptas krabju nūjiņas ar sieru ietītas bekonā! Gardi! 

Sastāvdaļas nepieciešamas tikai trīs - krabju nūjiņas,
                                                                            siers,
                                                                            bekons.
Proporcijas- uz vienu 250gr iepakojumu krabju nūjiņu izlietoju 2x100gr bekona šķēlīšu iepakojumus. Un ~100 gr sieru.


Pagatavošana gaužām vienkārša- ņem atkausētu krabju nūjiņu, blakus pieliek siera standziņu (griezu aptuveni 1/2 no krabju nūjiņas biezuma) un visu no vienas malas sākot ietin bekona šķēlītēs. Standarta izmēra bekonam sanāk izmantot 2 šķēles uz vienu krabju nūjiņu. Tin tā,lai nepaliek šķirbas- sieram mazāk iespēju iztecēt ārā!

Cepeškrāsns plāti noklāj ar cepampapīru, kārto virsū satītās nūjiņas. Cep 200gr temperatūrā ~15 min. 
Es procesa vidusdaļā visas nūjiņas apgriezu uz otru pusi. Bet pie labas (normālas!) cepeškrāsns, kas vienmērīgi sadala karstumu, tas nav jādara!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru