Plānās pankūkas dažādos veidos mūsmājās ir biežs ēdiens. Visbiežāk ar kādu sāļo pildījumu kā pamatēdiens.
Šie bekonu rullīši ir gana sātīgi, lai pusdienām vai vakariņām kopā ar kādiem zaļajiem salātiem sanāktu lieliska maltīte! Un ēdot nemaz īsti uzreiz nevar pateikt,ka zem bekona paslēpusies pankūka!
Šie bekonu rullīši ir gana sātīgi, lai pusdienām vai vakariņām kopā ar kādiem zaļajiem salātiem sanāktu lieliska maltīte! Un ēdot nemaz īsti uzreiz nevar pateikt,ka zem bekona paslēpusies pankūka!
Cepu 22cm pannā.
Sastāvdaļas:
2 ola,
30 gr sviests,
200 gr milti,
šķipsniņa sāls;
pildījumam- 300 gr siers,
ja grib svaigāku garšu- svaiga paprika un dilles,
200 gr bekons.
Gatavošanu uzsāk ar plāno pankūku pagatavošanu. Arī šoreiz, cepam plānās pankūkas pēc dotās receptes- bļodā sakuļ olu ar sāli un pienu, pierīvē aukstu sviestu. Kā pēdējo iesijā miltu un visu vēlreiz sakuļ.
Pankūkas lej un cep uz plikas pannas no abām pusēm. Maz mīklas lej vienā reizē -lai nesanāk pārāk biezas pankūkas. Jo tās taču ir PLĀNĀS PANKŪKAS!
Pankūkas lej un cep uz plikas pannas no abām pusēm. Maz mīklas lej vienā reizē -lai nesanāk pārāk biezas pankūkas. Jo tās taču ir PLĀNĀS PANKŪKAS!
Kad pankūkas saceptas, sākas otrais posms- to pildīšana. Vienā malā liek sarīvētu sieru (nežēlojot to!), ja ir vēlme- arī smalki sagrieztu papriku un dilles. Aizloka vispirms sānu malas un pēc tam jau sarullē rullīšos. Tā cepot siers neiztecēs.
Katru rullīti aptin ar bekona šķēlītēm- man uz vienu pankūku sanāk 2 šķēlītes izlietot.
Liek uz plāts un uzkarsētā cepeškrāsnī cep ~10-15min, līdz bekons brūns un kraukšķīgs kļuvis. Es pa vidu apgriežu katru rullīti uz otru pusi, lai vienmērīgāk bekons izcepas.
Ēd siltas. Un siers iekšā ir tik sierīgs un staipīgs!!! Ņammmmm.....
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru