Pēc garšas kā pica, pēc formas kā cepumi -tāda ir šīs sāļā uzkoda. Elementāra pagatavošana, bet ātrs un gards rezultāts garantēts!
Sastāvdaļas:
kārtainās mīklas plāksnītes (vienai pilnai cepeškrāsns plātij vajadzēs 4 gab.),
ola,
pildījumam - šķiņķis, marinēti šampinjoni, siers (es iekšpuses pildījumam lietoju kādu Holandes tipa sieru, bet pārkaisīšanai- cieto sieru), gurķu mērce (vai marinēti gurķi), tomātu mērce.
Principā jau pildījumu katrs variē pēc savām iespējām un patikšanās-kā jau picām tas mēdz būt!
Principā jau pildījumu katrs variē pēc savām iespējām un patikšanās-kā jau picām tas mēdz būt!
Pagatavošana:
- atlaidina mīklas plāksnītes. Ņem 2 plāksnītes un pa garāko malu salipini kopā (apslacinot ar ūdeni tās labāk salīp), plāni izrullē taisnstūrveida formā;
- atstājot ~2cm no vienas garās malas tukšu, klāj virsū pildījumu- apsmērē ar tomātu mērci, saliek šķiņķa šķēles, pārkaisa ar smalki sagrieztiem šampinjoniem un gurķu mērci, pa virsu rīvēts siers;
- sarullē mīklu tā, lai tukšā mala paliek kā pēdējā (to arī apsmērē nedaudz ar ūdeni lai labāk pieliptu). Izveidoto "desu" vēl pavirpina un parullē, lai labāk pildījums un mīkla saliptu. Sagriež 1-1,5 cm biezās ripās;
- ripiņas kārto uz ar cepampapīru apklātas plāts, piespiež plakanākas ar pirkstiem. Apsmērē ar sakultu olu. Pārkaisa ar cieto sieru;
- cep cepeškrāsnī ~15 minūtes.
Pirms došanās cepeškrāsnī-
Un jau nedaudz padzisušas, gatavas tikt apēstas-
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru