Kotletes, nu kā gan ēdienkartē vidējam latvietim bez tām!?
Vislabākās izcept gan sanāk omītēm un mammām, tā nu tas ir.
Savā mājā cepu vistas gaļas kotletes. Jo tās izdodas ļoti sulīgas, pagatavojamas ātrāk un garšas ziņā ir maigākas.
Savā mājā cepu vistas gaļas kotletes. Jo tās izdodas ļoti sulīgas, pagatavojamas ātrāk un garšas ziņā ir maigākas.
Sastāvdaļas:
Kotletēm - 700 gr vistas maltās gaļas (te nu gan grēkoju - parasti pērku gatavo malto gaļu), 1 ola, 2 vidēja izmēra kartupeļi, 2 vidēja izmēra burkāni, sīpols un ķiploka daiviņas (bet šo reizēm aizstāju ar veikalos nopērkamajām kaltētajām sīpolu un ķiploku granulām), garšvielas - ķimenes, pipari, sāls, nedaudz barbekjū mērce.
Mērcei - 200 ml saldais (vai mērču) krējums, 200gr smalcinātie tomāti savā sulā, dilles un citas garšvielas.
Pagatavošana:
- sarīvē burkānus un kartupeļus; ja lieto svaigo sīpolu un ķiploku- sīki sasmalcina tos;
- sajauc kotlešu masu - gaļai pievieno visas garšvielas, olu un sarīvētos dārzeņus un ar rokām kārtīgi izmīca;
- veido kotletes vēlamajā izmērā uz pannas nelielā eļļas daudzumā nedaudz apcep - tik vien, lai apbrūnētu;
- sagatavo mērci - sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas;
- kotletes pārliek traukā, kurā tās plāno sutināt - man tas ir multikatls (ideāls palīgs virtuvē!), bet var kādā noslēgtākā traukā, ko liek cepeškrāsnī. Pārlej ar krējuma mērci un liek gatavoties- es sutinu 30 minūtes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru