Iznākums ir kaut kas starp pīrādziņiem, radziņiem un cepumiem. Bet lai vai kā to nosauktu, garšo labi!
Sastāvdaļas, no kā sanāks izcept 2 plātis šo gardumu:
100 gr mīksts sviests,
200 gr milti,
150 gr brūnais cukurs,
1/2 t/k cepamais pulveris,
2 t/k vaniļas cukurs;
pildījumam - 2 āboli,
1-2 t/k kanēlis,
3 ē/k brūnais cukurs;
pārsmērēšanai - 1 ola.
Pagatavošana:
- biezpienu samīca ar mīkstu sviestu, brūno cukuru, vaniļas cukuru;
- piesijā miltus un cepamo pulveri. Sākumā vēl varēs maisīt ar karoti, bet, līdz ar visu miltu pievienošanu, mīklu samīca ar roku. Ja līp pie rokām, pieber vēl nedaudz miltus;
- izveido mīklas bumbu, ko ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī;
- nomizo un sagriež ābolus - vidēja lieluma gabalos;
- trauciņā samaisa pildījuma sausās sastāvdaļas- cukuru un kanēli;
- no ledusskapja izņem mīklu un sadala 3 daļās. Katru daļu izrullē apļa formā un sagriež daļās kā picu;
- uz platākā gala liek ābola šķēlīti, apkaisa ar cukura/kanēļa maisījumu;
- katru daļiņu satin virzienā uz centru. Liek uz ar cepampapīru izklātas plāts un apsmērē ar sakultu olu;
- cep 180grādos uzkarsētā cepeškrāsnī līdz zeltaini brūnai krāsai. Noteikti nepārcept! Jo biezpiena izstrādājumus, tā pat kā šokolādes, labāk ir nedaudz neizcept kā pārcept;
- gatavus var pārkaisīt ar pūdercukuru. Vai arī nē!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru