otrdiena, 2019. gada 21. maijs

Ābolu - biezpiena cepumi.


Iznākums ir kaut kas starp pīrādziņiem, radziņiem un cepumiem. Bet lai vai kā to nosauktu, garšo labi! 

Sastāvdaļas, no kā sanāks izcept 2 plātis šo gardumu: 
mīklai - 300 gr vājpiena biezpiens;
               100 gr mīksts sviests,
               200 gr milti,
               150 gr brūnais cukurs,
               1/2 t/k cepamais pulveris,
               2 t/k vaniļas cukurs;
pildījumam - 2 āboli,
                       1-2 t/k kanēlis,
                       3 ē/k brūnais cukurs;
pārsmērēšanai - 1 ola.

Pagatavošana:
  • biezpienu samīca ar mīkstu sviestu, brūno cukuru, vaniļas cukuru;
  • piesijā miltus un cepamo pulveri. Sākumā vēl varēs maisīt ar karoti, bet, līdz ar visu miltu pievienošanu, mīklu samīca ar roku. Ja līp pie rokām, pieber vēl nedaudz miltus;
  • izveido mīklas bumbu, ko ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī;
  • nomizo un sagriež ābolus - vidēja lieluma gabalos;
  • trauciņā samaisa pildījuma sausās sastāvdaļas- cukuru un kanēli;
  • no ledusskapja izņem mīklu un sadala 3 daļās. Katru daļu izrullē apļa formā un sagriež daļās kā picu;
  • uz platākā gala liek ābola šķēlīti, apkaisa ar cukura/kanēļa maisījumu;
  • katru daļiņu satin virzienā uz centru. Liek uz ar cepampapīru izklātas plāts un apsmērē ar sakultu olu;

  • cep 180grādos uzkarsētā cepeškrāsnī līdz zeltaini brūnai krāsai. Noteikti nepārcept! Jo biezpiena izstrādājumus, tā pat kā šokolādes, labāk ir nedaudz neizcept kā pārcept;
  • gatavus var pārkaisīt ar pūdercukuru. Vai arī nē!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru