trešdiena, 2019. gada 15. maijs

Rumpauši aug!


Sēņošanas sezona nu ir atklāta! Jo pirmās pavasara sēnes saaugušas cirsmās jau.
Mūsu apvidū sauktas par rumpaušiem. Citur murķeļi vai bisītes. Vēl ir liela daļa cilvēku, kas šīs sēnes nepazīst un nelasa.
Indīgas. Interneta plašumos var salasīties dažādus briesmu stāstus par šīm. Bet pareizi pagatavojot- bezgala garšīgas. Vismaz mūsmājās tā katra pavasara neiztrūkstošā klasika- rumpaušu mērce!
Pirms pagatavošanas, rumpaušiem ir jāveic rūpīga sagatave. Tie ir kārtīgi jānomazgā, jo krokainajā virsmā mēdz būt gan smiltis gan viršu daļiņas. Un tad vairākkārtīgi jānovāra, ūdeni mainot. Mēs- 2 reizes pa 20 minūtēm (no vārīšanās brīža).

Un tālāk jau gatavo mērci. Kā mērci! Ar sīpoliem un daudz saldo krējumu...
Apcep....

Pielej saldo krējumu, garšvielas un mērce gatava! Pavasara garša un pasakaina sēņu smarža virtuvē garantēta!
 
Ļoti garšīgi ir mērce ar žāvētu gaļiņu klāt. Cepot jau pievienot sīki sagrieztu kādu kūpinājumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru