Principā jau šajā desertā var izmantot jebkurus cepumus. Bet izvēle par labu "Oreo" cepumiem ir vairāk dēļ to tumšās krāsas. Labi kontrastē ar krēmsiera masu un zemenēm.
Sastāvdaļas:
24 "Oreo" cepumi (~200gr);
200 gr krēmsiers,
200 ml saldais krējums,
3 želatīna plāksnītes,
svaigās zemenes,
cukurs;
pūdercukurs.
Pagatavošana:
- uzliek uzbriedināt želatīna plāksnītes;
- sadala "Oreo" cepumus uz pusēm, izņem krēmu. Pašus cepumus sasmalcina. Noteikti var palikt arī kāds lielāks gabaliņš;
- sakuļ saldo krējumu līdz viegla putkrējuma konsistencei, pievieno krēmsieru un krēmu no cepumiem, sakuļ. "Oreo" cepumi paši par sevi ir ļoti saldi, tāpēc nepievienoju papildus cukuru. Bet, ja izmanto kādus ne tik saldus cepumus, pievieno papildus kādas karotes pūdercukuru;
- piemaisa sasmalcinātos cepumus;
- izkausē želatīnu, nedaudz atdzesē un pievieno krēmsiera cepumu masai;
- iegūto masu kārto kādā traukā un liek ledusskapī uz pāris stundām;
- zemeņu mērcei -sablenderē zemenes ar cukuru.
- Kārto traukos ielejot zemeņu mērci un pa virsu cepumu deserta gabalus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru