Šie kēksiņi izdodas tikai ar saldētām mellenēm. Jo tad cepoties visas ogas neizšķīst. Tādēļ parasti tos gatavoju ogu nesezonā!
Mellenīgi, nedaudz skābeni, bet gana saldi.
Sastāvdaļas:
200 gr saldētas mellenes (meža mellenes),
200 gr brūnais cukurs,
2 ēd/k vaniļas cukurs,
2 olas,
300 gr milti,
1 ēd//k cepamais pulveris,
100 gr sviests,
150 ml piens,
sula no 1/2 citrona,
ja vēlas, tad klāt vēl var pievienot 30 gr šokolādes.
Pagatavošana:
- olas ar abiem cukuriem sakuļ līdz gaisīgai masai;
- pievieno izkausētu sviestu un citrona sulu;
- iesijā un iemaisa miltus un cepamo pulveri;
- pielej pienu un smalki sakapātu šokolādi, visu samaisa;
- kā pēdējās pievieno saldētās mellenes, samaisa un pa karotei liek silikona mafina formiņās.
- Cep 180grādos līdz virspusītes paliek zeltaini brūnas ( aptuveni 25-30 minūtes).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru