pirmdiena, 2019. gada 11. marts

Klasiskā meduskūka.

Šī nu sanāk tāda kārtīga  medus kūka- ar klasisku piesātinātu medus garšu, mīksta, mutē kūstoša un izmēros gana liela!
Gatavojama iepriekšējā dienā, vai pat 2 dienas iepriekš. Jo meduskūkas vislabāk garšo, kad kārtīgi visas kārtas samirkušas.
Kūku veido 7 medus biskvīta kārtas, kas smērētas ar skābā krējuma krēmu. 
Sastāvdaļas: mīklai -
     2 olas,
     150 gr cukurs,
     4 ēd/k medus,
     1 t/k soda,
     3 ēd/k piens,
     100 gr sviests,
     500 gr milti;
krēmam - 1 kg skābais krējums,
               150 gr cukurs,
               1 ēd/k vaniļas cukurs,
               1/2 citrona sula.


Pagatavošana
  • gatavo mīklu - katlā ieber cukuru, pienu un medu. Karsē, līdz cukurs izkusis. Pievieno sviestu un turpina maisot karsēt, kamēr sviests izkusis. Pieber sodu - masa uzburbuļos un palielināsies apjomā. Turpina maisot karsēt, līdz brūnas nokrāsas burbuļi parādās (kādas 2 minūtes varētu būt jāgaida). Ņem nost no uguns un atdzesē 5 minūtes;
  • mīklu pārlej bļodā - pa vienai pievieno olas kārtīgu katru iemaisot. Pakāpeniski pieber miltus, kārtīgi iemaisot līdz mīkla kļūst viendabīga. Pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 30 minūtēm atstāj mīklu atdzist;
  • mīklu sadala 7 vienādās daļās. Katru daļu uz neliela miltus daudzuma uz cepampapīra loksnes izrullē plānā 25-27cm liela diametra aplī. Sadursta ar dakšiņu un cep 5-7 minūtes 180grādus uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz kļūst zeltaina. Pēc izņemšanas, aplim uzliek vēlamās izmēra formu (kādu šķīvi) un nogriež liekās malas. Atdzesē;
  • gatavo krēmu- skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru kārtīgi sakuļ līdz krēmīgai konsistencei. Kult sanāk diezgan ilgi, ~10 minūtes. Beigās pievieno citrona sulu un iemaisa to masā;
  • liek kopā torti - katru kārtu bagātīgi apsmērē ar krējuma krēmu, virsējo kārtu jo īpaši bagātīgi. Apsmērē arī tortes malas. Dekorēšanai izmanto smalki sasmalcinātas apgrieztās mīklas maliņas. Var arī dekorēt ar svaigām ogām, bet to tad darīt pirms pasniegšanas jau; 
  • pagatavoto kūku liek vēsā vietā uz nakti savilkties un vienmērīgi samirkt.


Otrajā dienā kūka ir ideāli samirkusi un gatava pasniegšanai.
Manuprāt gan, vislabāk garšo vēl pēc dienas! Bildēs gan tik skaista vairs nesanāk, jo ir mīksta, grūtāk sagriežama.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru