trešdiena, 2019. gada 20. marts

Laša - kartupeļu sacepums.

Protams, protams, visgaršīgākais lasis ir svaigā veidā uz maizes ar pipariem un citronu pa virsu. Vismaz mūsmājās. Bet ir reizes, kad lasis ir vairāk un pietiek arī kādam pamatēdienam. Klasiski tad mums top karstie laša salāti vai suši.
 Reizēm laša zupa. Un reizēm kartupeļu - laša sacepums. Tādi populāri ēdieni Somijā. 

Par Somijas kulinārijai neiztrūkstošo laša zupu citreiz, šoreiz par sacepumu.


Sastāvdaļas: kartupeļi, laša fileja, saldais krējums (vai mērču krējums), garšvielas, kausētais siers, siers, sviests.

Pagatavošana
  • strēmelītēs sagriež laša fileju, apkaisa ar sāls+cukurs+citronpipari maisījumu;
  • nomizo un sašķēlē plānās šķēlēs kartupeļus (cik labi, kad mājās ir virtuves kombains un šo darbu var vienā mirklī veikt!);
  • ar sviestu iesmērē trauku ar augstām malām (es izmantoju arī tortes formu ar noņemamajām malām!). Pamīšus kārto kartupeļu šķēlīšu kārtu ar laša kārtu. Virsējā kārta ar kartupeļiem;

  • pagatavo mērci- saldo krējumu samaisa ar garšvielām un kausēto sieru. Pārlej kārtojumu -krējumam jābūt tik daudz, lai nosegtu kartupeļus. Liek cepties cepeškrāsnī uz stundu - pusotrai stundai. Cepšanas laiks atkarīgs no kartupeļu šķirnes.
  • pāris minūtes pirms beigām pārkaisa ar rīvētu sieru;
  • pirms pasniegšanas noteikti nedaudz padzesēt sacepumu vajag. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru