Divkārtu kūka ar krēmīgu pildījumu. Salda, sulīga, ar persiku gabaliņiem krēmā. Un dekorējumā sezonālās ogas vai konservēti augļi.
Biskvīta kārta tiek cepta vienā reizē- uz cepešplāts un tad vienkārši vertikāli pārgriezta uz pusēm. Bet,ja vēlas lielu vienkārtas kūku, tad krēmu smērē uz visa nepārgrieztā biskvīta.
Gatavo iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas.
Sastāvdaļas: biskvīta daļām-
250 gr milti,
100 ml augu eļļa,
2 t/k cepamais pulveris,
2 t/k kanēlis,
4 olas,
200 gr brūnais cukurs,
3 lieli burkāni,
2 āboli.
Krēmam-
400 gr krēmsiers,
200 ml saldais krējums,
1 ēd/k vaniļas cukurs,
100 gr pūdercukurs,
4 konservēto persiku pusītes.
Dekorēšanai- svaigas ogas!
Pagatavošana:
- gatavo biskvītu- sakuļ kopā eļļu, cukuru. Pa vienai piekuļ klāt olas. Pakāpeniski piemaisa klāt milti+ cepamais pulveris+ kanēlis;
- nomizo un sarīvē burkānus un ābolus. Pievieno tos mīklai, kārtīgi samaisa. Cep uz cepeškrāsns plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 180grādos ~30min. Skatoties, lai biskvīts nekļūst sauss. Gatavu atdzesē;
- gatavo krēmu - miksē krēmsieru (istabas temperatūrā stāvējušu) ar vaniļas cukuru. Pēc ~2 min pievieno pūdercukuru, sakuļ vēl. Pielej saldo krējumu un vēl miksē ~1min. Persiku pusītes smalki sagriež un iemaisa krēmā;
- atdzisušo biskvītu vertikāli pārgriež. Bagātīgi smērē krēmu starp kārtām, virspusē un ap malām. Noliek vēsā vietā uz nakti. Dekorē ar svaigām ogām pirms pasniegšanas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru