sestdiena, 2019. gada 19. oktobris

Ceptas bietes.


Galda biete- tāds īsteni latviski klasisks dārzenis. Lietojamas ceptas, vārītas, tvaicētas, marinētas gan svaigā veidā sulā (šis gan manām garšu kārpiņām nepavisam nepatīk).
Ceptās bietes ir manu bērnu viens no iemīļotākajiem dārzeņiem ziemas sezonā. Pagatavot ļoti vienkārši. -
  • ņem 2 lielāka izmēra svaigas bietes, nomizo, sagriež vidēja izmēra gabaliņos;
  • saber traukā un apkaisa ar garšvielām - ķimenes, ķiplokpulveris (vai svaigi smalcināti ķiploki), pipari, sāls - un apslaka ar olīveļļu. Atstāj uz kādu pusstundu ievilkties;

  • ber karstumizturīgā traukā, apklāj ar folliju (lai neapdeg) un cepeškrāsnī cep 1 - 2 stundas (atkarībā no bietes lieluma, šķirnes). Uz pēdējām ~20 cepšanas minūtēm noņem folliju;
  • gatavas uz šķīvja jau apkaisa ar cieto sieru. Vai lieto kādu salātu mērci pēc patikas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru