Cepti āboli ar drumstalām ir tāds demokrātisks izmaksu ziņā, vienkāršs pagatavošanā un gards deserts. Īpaši populārs Latvijā kļūst vasaru beigās, kad āboli mēdz būt daudz vairāk kā iespējam apēst!
Mūsmājās no ierastās versijas ir 2 atšķirības- āboli iepriekš tiek karamelizēti un drumstalas ir ar auzu pārslām. Izmēģini!
Sastāvdaļas: ābolu daļai-
5 lieli āboli, 100 gr cukurs, 50gr sviests;
drumstalām-
100 gr auzu pārslas, 100 gr milti, 100 gr cukurs, 1 ēd/k vaniļas cukurs, 130 gr sviests.
Pagatavošana:
- ābolus nomizo, iztīra un sagriež gabaliņos. Uz pannas izkausē cukuru, pievieno sviestu un visu izmaisa. Kad sviests izkusis, ber ābolus un ~5 minūtes ik pa laikam apmaisot sakaramelizē;
- bļodā auzu pārslas, miltus, abus cukurus un aukstu sarīvētu sviestu ar rokām samīca līdz drumstalām;
- ietaukotā karstumizturīgā traukā ber ābolus, pa virsu izkaisa drumstalas un cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes 200grādos.
Pasniegšanai piedevas vairākas var būt - mums vislabāk garšo ar vaniļas mērci! Var arī ar putkrējumu. Vai siltu kopā ar saldējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru