Biezputra, ko kādreiz gatavot bija grūtāk. Bet līdz ar multikatla iegādi, kļuvis vieglāk un ātrāk. Kā ar daudziem ēdieniem! Nu jā, jau 5 gadus multikatls ir mūsu virtuves 'lieldraugs"!
Mums vienlīdz labi garšo gan miežu gan kviešu putraimi.
Sastāvdaļas:
200gr putraimi,
50gr sviests,
sāls, ķiplokpulveris, pipari vai jebkādas citas garšvielas, kas liekas piemērotas,
400ml ūdens,
500 ml piens.
Pagatavošana:
vienmēr putraimus pirms gatavošanas uz pāris stundām iemērcu aukstā ūdenī, lai tie piebriest. Tad noskalo un ber iekšā katlā. Pievieno sviestu, garšvielas un ūdeni. Uzstāda programmu "Piena putra" ("Milk porridge") uz 40 minūtēm. Aptuveni pusē no gatavošanas laika atver vāku un pielej pienu, samaisa un ļauj katlam turpināt gatavošanu.
Putra sanāk ļoti labas konsistences.
Pasniedzot piedevas jau pēc savas patikas- vai tikai ar sviestu vai kādu gaļas/kūpinājumu mērcīti.
Multikatls noteikti ir lielisks palīgs virtuvē. Zupas, sautējumi, gaļa... sanāk viss! Un daudzi no iepriekš citos, tradicionālākos veidos tapušiem ēdieniem nu ir "pārcēlušies" uz multikatlu. Kas pilnībā pagatavojams tajā, kas tikai daļēji. Piemēram, no manis gatavotajām lietām ģimenei īpašā cieņā ir cepelīni (šeit) un vistas gaļas kotletes (šeit).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru