otrdiena, 2021. gada 21. decembris

Cepts siers.

Ja Tev garšo siers, īpaši tāds staipīgi staipīgs, tad noteikti vajag kādreiz to izcept! Ar kraukšķīgu garoziņu un iekšā ļoti mīksts. 
Šis ir vienkārši pagatavojams ēdiens. Derēs gan brīvdienu brokastīm gan pusdienu/vakariņu šķīvī. 
Sastāvdaļas arī tikai pāris: siers (Holandes tipa), milti, ola, rīvmaize, kādas garšvielas (ķiplokpulveris, pipari, karijs...). 
  • Sagatavo visu cepšanai - sagriež sieru 5-7mm biezās šķēlēs, traukā sajauc rīvmaizi ar garšvielām, sakuļ olu.
  • Katru siera šķēli apviļā miltos, tad liek olā un tad apviļā rīvmaizē. Skatās, lai viss siers būtu noklāts ar "garoziņu". 
  • Cept var uz pannas no abām pusēm vai arī kā es- aerogrilā uz 5-7 minūtēm 200grādos. Tad nav nepieciešanas nekādas papildus taukvielas. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru