trešdiena, 2025. gada 23. aprīlis

Sāļā rulete ar kūpinātu lasi.

 Sāļā rulete ir lieliska uzkodu galdam kā arī svētku brokastīm. Pildījuma variācijas daudz, pēc katra vēlmēm un ledusskapja satura. 
Šajā gadījumā -ar kūpināta laša smēriņu.

Sastāvdaļas: biskvītam- 4 olas, 5 ēd/k milti, 100gr burkāns, 1/2 t/k sāls, 1/2 t/k ķiplokpulveris;
pildījumam - 100gr krēmsiers, 200gr auksti kūpināts lasis, 3 vārītas olas, 1 avokado.
Pagatavošana: pirmo sagatavo mīklu biskvītam - atdala olu baltumus un dzeltenumus. Dzeltenumus sakuļ ar garšvielām, pievieno miltus un citur sakultus olu baltumus. Iemaisa uz smalkās rīves sarīvētu burkānu.
Uz cepeškrāsns plāts izklāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina. 

Cep 180° 12 minūtes.
Izņem gatavo biskvītu, apgriež otrādi, noņem cepampapīru un karstu sarullē ruletē. Aptin ar dvieli un atstāj atdzist.
Pagatavo pildījumu - samaisa istabas t° krēmsieru ar rīvētām olām. Ja krēmsiers ir ar zaļumiem, nav nepieciešams pievienot tos papildus. Iemaisa sagrieztu lasi.
Attin padzisušo ruleti, smērē ar pildījumu. Liek arī sagrieztu avokado.

Satin. Un noliek uz kādu laiku ruleti savilkties vēsā vietā.
Sagriež.
Ārpusi es nesmērēju ar krēmu, lai ēst var ar rokām paņemot gabaliņus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru