trešdiena, 2025. gada 26. februāris

Tumšais garšvielu kēkss.

 Šis kēkss ir tradicionāls Somijas Ziemassvētku laika gardums -Tumma maustekakku. Tiek cepts visas ziemas garumā daudzās mājās. 

Tik ļoti smaržīgs un gards! Ar izteiktu garšu.

Priekš manis šis kēkss atklāja jaunas garšvielas, ko iepriekš nebiju pirkusi un lietojusi. Maltas krustnagliņas, apelsīnu miziņu pulveris... 

Sastāvdaļas: 150gr cukurs, 100ml tumšais cukura sīrups, 200ml kefīrs, 200gr sviests, 280gr milti, 3 t/k kanēlis, 1 t/k kardamons, 1 t/k maltas krustnagliņas, 1 t/k apelsīnu mizas pulveris, 1 t/k cepamais pulveris, 1 t/k soda, 200-220gr piedevas - sukādes, žāvētas plūmes un dzērvenes, iecukuroti ķirši. 

Pagatavošana: izkausē sviestu. Bļodā ber cukuru, pielej cukura sīrupu un kausēto sviestu, samaisa. Tālāk pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot augļus, samaisa. 

Plūmes un ķiršus sagriež nelielos gabaliņos, samaisa ar pārējām izvēlētajām piedevām.

Iemaisa mīklā. Lej kēksa formiņā ar tukšo vidu.

Cep 180° aptuveni 50 minūtes. 
Atdzesē tur pat formiņā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru