otrdiena, 2025. gada 18. februāris

Šokolādes rulete.

 Ne vienmēr svinamdienā jācep torte, dažkārt pietiek ar ruleti. Un ja vēl tā ir ar daudz šokolādes un izgreznota, svētku galdam iederēsies tik pat labi!

Šī ir šokolādes biskvīta rulete ar ābolu ievārījuma un vaniļas/šokolādes krēma pildījumu un šokolādes ganašu. 

Vaniļas vārīto krēmu taisu jo īpaši bieži pēc tam, kad  "Gemosā" iegādājos vārītā krēma pulveri. Tas tā atvieglo dzīvi! Nepilnā minūtē izdodas lieliskas garšas un konsistences krēms.

Sastāvdaļas biskvītam: 4 olas, 120 gr cukurs, 70 gr milti, 30 gr nesaldināts kakao.

Sastāvdaļas krēmam: 150gr vārītā krēma pulveris, 500ml piens, 1 ēd/k pūdercukurs, 50 gr tumšā šokolāde, pāris ēdamkarotes ābolu ievārījums. Protams, vārīto krēmu var taisīt pats, bet tas būs ilgāk un sarežģītāk. 

Sastāvdaļas virskārtai: ganašam- 50ml saldais krējums, 80gr tumšā šokolāde. Ja vēlaties ruleti padarīt svinīgāku, tai noderēs sviesta krēma "rozītes"- 100gr istabas temperatūras sviests, 100gr vārītais iebiezinātais piens, 50gr tumšā šokolāde.

Pagatavošana

  • biskvītam atdala olas baltumus no dzeltenumiem. Sakuļ olas baltumu stingrās putās, citā traukā sakuļ dzeltenumus ar cukuru līdz gaisīgai masai. Savieno tās. Iesijā miltus un kakao. Mīklu izlīdzina uz ar cepampapīru apklātas plāts. Cep 180° 15-17 minūtes. Kad izcepusies, noņem cepampapīru un vēl siltu sarullē un apklāj ar dvieli atdzist;
  • krēmam samaisa pulveri ar pūdercukuru un pienu. Ūdens peldē izkausē šokolādi, piemaisa krēmam. Noliek atdzist;
  • atdzisušo ruleti atrullē, apsmērē ar ievārījumu un krēmu (nedaudz atstāj ārpuses apsmērēšanai), atstājot 4-5cm platu neapklātu malu. Sarullē. Apsmērē ārpusi ar atlikušo krēmu;
  • pagatavo ganašu- uzsilda saldo krējumu un tajā maisot izkausē šokolādi. Pārlej ruleti. Liek savilkties uz pāris stundām vai nakti.
Ja dekorē ar sviesta krēmu: izkausē ūdens peldē šokolādi, noliek nedaudz atdzist. Mīkstu sviestu ar vārīto kondensēto pienu saputo. Pakāpeniski ielej šokolādi un visu saputo līdz gaisīgai masai. Liek ledusskapī sastingt. Pēc kāda laika var ar konditorejas uzgali izspiest vēlamās formas "rozītes".

Garšo lieliski!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru