Groziņu uzkodas ir ļoti ērtas. Variējot ar pildījumiem, sanāk desmitiem garšu versiju! Gan sāļā gan saldā veidā. Garākais process ir tieši pašu groziņu izcepšana. Tāpēc to parasti daru iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas. Un tad pirms piknika/svinībām/vai vienkārši brokastīm atliek tik veltīt pāris minūtes pildījuma iepildīšanai.
Šie karameļu groziņi ir tāds sliņķu variants. Nē, nu groziņu mīklu gan nāksies pašam samīcīt un izcept, bet pildījums- tas gan ir viegls un ātrs variants. Tikai no 2 sastāvdaļām sastāvošs.
100 gr sviests (istabas temperatūrā, lai var viegli samaisīt),
1 ola,
2 ēd/k cukurs,
~1,5 glāzes milti,
šķipsniņa cepamā pulvera.
Pagatavošana: atdala olu baltumu no dzeltenuma. Baltumu saputo ar cukuru līdz stingrām putām. Tad pievieno klāt dzeltenumu un vēlreiz saputo. Beigās iemaisa cepamo pulveri.
Citā traukā mīksto sviestu samaisa ar 1 glāzi miltu. Pievieno saputoto olu masu, visu samaisa sākumā ar karoti, pēc tam ar rokām. Ja mīkla līp, pievieno vēl miltus. Parasti kopā izlietojas aptuveni ~1,5 glāze miltu. Mīcīt mīklu vajag vien tik daudz, lai veidojas viendabīga masa. Pārāk ilgi nē, lai nezūd uzputotais gaisīgums!
Tad mīklu ietin pārtikas plēvē un atpūtina ledusskapī ~30 min.
Pa piciņām plēšot nost no mīklas, liek silikona minikēksiņu formiņās, izspaida viendabīgi plānā kārtā pa visu formiņu. Pirms likšanas cepties, noteikti ar dakšiņu sadursta pamatni, lai mīkla cepoties neuzpūšas.
Cep 180grādu temperatūrā ~10 min, līdz gaiši brūni kļūst.
Atdzesē pilnībā un tad tik pilda pildījumu!
Karameļu krēma sastāvdaļas: tās ir tikai 2!! - 1 bundža vārītā iebiezinātā piena ar cukuru,
- 1 kastīte krēmsiers (180 vai 200gr).
Abas sastāvdaļas jālieto istabas temperatūrā, lai padotos putošanai. Tā nu kādā traukā liek kopā un saputo līdz viendabīgai masai. Pilda masu konditorejas maisiņā ar roboto uzgali un spiež groziņos!
Dekorē ar to, kas mājās piemērots atrodas!! Mūsu versijai šoreiz daļa groziņu bija ar mandeļu skaidiņām -
...bet daļa ar pašgatavotajām ķiršu sukādēm-
Garšoja lieliski kā vienā tā otrā variantā!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru