Krāsaini garšīgā vasara ir klāt!
Vasaras nu ir tas laiks, kad pilnībā var izbaudīt dzīvi laukos - apejot loku pa pagalmu, vēders pilns!! Ķirši, jāņogas, upenes, ērkšķogas, avenes krūmos/kokos pilnā gatavībā mūs piebarot ar vitamīnu devu visam atlikušajam gadam! Un to arī darām! Bet, kad tīrā veidā ogas vairs īsti negribās, ņemot talkā nelielas viltības, top ātri un garšīgi deserti!
Kā šis- aveņu deserts, kas ir ātrs un vienkārši pagatavojams, bet tik grēcīgi garšīgs.... Mmmmm.....
avenes,
saldais krējums 200 ml,
krēmsiers 200 gr (vai viena kastīte),
pūdercukurs -pēc paša salduma izjūtas,
vaniļas cukurs vai esence (1 paciņa vai 1/2 t/k),
nedaudz citrona sulas (no 1/3 neliela citrona).
Pagatavošana ātra - vienā traukā saputo krēmsieru ar abiem cukuriem un citrona sulu, otrā traukā -saldo krējumu līdz putkrējuma stadijai. Abas masas savieno un samaisa. Un viss!
Deserta trauciņā liek pāris karotes krēmīgās masas un pa virsu ber krietnu sauju avenes.
Gardais našķis gatavs!!
Lai ogām pilni vēderi jums!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru