Kārtējo ogu laiks sācies- jāņogu krūmi sasārtojušies pilnos ķekaros! Tāpēc laiks kādam saldēdienam, kur šīs ogas varētu pielietot. Šajos minikēksiņos pamata mīklu veido biezpiena masa, auzu pārslas - gana tradicionālas desertu sastāvdaļas. Bet jāņogas dod tādu foršu skābumiņu. Un, tā kā izcepot kēkisņus ogas ir kēksiņu vidū- arī kā pārsteigums sanāk ēdājam!
Sastāvdaļas, no kurām man sanāk 30 mini kēksiņi:
100 gr sviests,
100 gr brūnais cukurs,
2 ēd/k baltais cukurs,
50 gr auzu pārslas,
2 olas,
36-40 gr (2 paciņas) vaniļas cukurs (vai vaniļas esence),
180 gr vājpiena biezpiens,
130 gr milti,
1/2 t/k cepamais pulveris,
jāņogas (es uz šo daudzumu pielietoju 100ml trauciņu ar tīrām jāņogām).
Pagatavošana: bļodā olas ar brūno un vaniļas cukuru saputo līdz gaisīgai masai. Tai pievieno iepriekš izkausētu sviestu, visu sakuļ. Pievieno biezpienu un samaisa, līdz viendabīga masa izveidojusies. Tad iesijā miltus un cepamo pulveri, samaisa.
Uz pannas apgrauzdē auzu pārslas ar balto cukuru. Protams, bieži maisiet, lai nepiedeg! Pieber pie mīklas un samaisa visu.
Uz pannas apgrauzdē auzu pārslas ar balto cukuru. Protams, bieži maisiet, lai nepiedeg! Pieber pie mīklas un samaisa visu.
Tālāk jau pildīšana formiņās! Es vienmēr kēksiņu cepšanai izmantoju silikona cepamformiņas- tad nav nekas jāietauko vai papīrīši jālieto.
Liek formiņas apakšā 1 tējkaroti mīklas, tai pa virsu uzber jāņogas (3-5 ogas mazajām formiņām) un visu pārklāj ar nelielu mīklas daudzumu (kāda 1/3 no tējkarotes). Izlīdzina tā, lai ogas nosegtos.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200grādos ~20 minūtes.
Padzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.
Ēst iesaku nedaudz padzisušus kēksiņus, jo ogu pildījums ilgi saglabā karstumu! Neapdedzinies!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru