Plānās vafeles ir vēl viens manas bērnības gardums! Pirmā saldā lieta, ko iemācījos pastāvīgi gatavot un ģimeni iepriecināt. Pirksti tinot trubiņas vienmēr gana cieta, tāpēc īpaši bieži gan nesaņēmos šim procesam.
Tālajos Padomju gados mājās bija tāda kārtīga metāla vafeļpanna ar smagu vāku un lielu cepšanas vietu. Diemžēl, savu nokalpojusi, "aizmiga" mūžīgā miegā. Tā nu uz gadiem 10 vafeļu ēra beidzās. Līdz veikalos parādījās apaļās plāno vafeļu pannas, nu jau gan ar plastmasas korpusu. Un vafeļprieki varēja atsākties!!
Receptes arī man divas- viena no senajiem laikiem, otra izlasīta vienā no vafeļpannai līdzi nākušajā lietošanas instrukcijā ("Comfort" firmas).
Ar abām izdodas vienlīdz labas, kraukšķīgas vafeles!
Recepte Nr.1.-senā:
1 olu sakuļ ar 1/2gl cukuru un vaniļas cukuru. Pielej 30gr izkausēta sviesta un 0,5 l ūdeni. Iesijā 2 gl miltus un šķipsniņu sodas. Visu sakuļ kārtīgi, lai nav kunkuļi.
Recepte Nr.2.- jaunā:
sakuļ 130gr izkausēta sviesta ar 1/2gl cukuru. Pievieno 1 olu, iesijā 1 gl miltus un pakāpeniski maisot ielej 1/2gl ūdeni.
Cepšanas gaita kā jau visām vafelēm- lej uz uzkarsētas pannas nelielu daudzumu mīklas, vāku ciet un gaida, kamēr vafeles apbrūnē. Tad uzreiz, kamēr vēl karstas, vafeles jāsatin.
Mūsmājās tāda vienkārši satītas vafeles vislabāk arī garšo! Pildījumu nepildu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru