otrdiena, 2016. gada 21. jūnijs

Vienkāršā mandeļkūka.



Šī nu ir tā kūka, kuru jau cepšanas laikā visi iekāro!!! Jo virtuve tā smaržo.....
Ātra un vienkārša pagatavošanā.  Un garšo lieliski! Jo ar sviestā karamelizētām mandeļu skaidiņām jau nekas nevar neizdoties! 


Sastāvdaļas: pamatnei vajadzēs 100ml saldo krējumu,
                                                  100 gr cukuru (balto),
                                                  180 gr miltus,
                                                  1 t/k cepamo pulveri,
                                                  2 olas.
            Virskārtai vajadzēs 100 gr sviestu,
                                          100 gr mandeļu skaidiņas,
                                          70 gr brūno cukuru.

Pagatavošanu sāk ar pamatnes mīklas sajaukšanu. Sakuļ olas ar cukuru. Pielej saldo krējumu. Masā iesijā miltus un cepamo pulveri, sajauc. 
Gatavo mīklu lej formā ar noņemamām malām, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 180 grādu temperatūrā 10 min.
Pa to laiku,kamēr cepas kūkas pamatne, karamelizē mandeļu skaidiņas. - pannā izkausē sviestu un cukuru. Tad pievieno mandeļu skaidiņas un visu kopā apcep. Neaizmirstam ik pa laikam apmaisīt!  Kad masa kļūst gaiši brūna, ņem no nost uguns
Ar mandeļu skaidiņām pārklāj apcepto pamatni un liek turpināt cepties vēl 10 min.
Atdzesē tur pat formiņā. 
Gardi būs gan siltā gan jau atdzisušā veidā!

Gardas brīvdienas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru