Skābeņu laiks norit pilnā sparā! Daudziem gan tas virtuvē aprobežojas tikai ar klasisko skābeņu zupu. Garšīgi, nenoliedzami! Bet pamēģiniet skābenes arī kam citam izmantot! Kā nekā, naudas izdevumi nebūs -ietaupījums. Un veselīgi arī!
Tā nu pavisam ātri un vienkārši pagatavojama pasta jeb tāds pestoveidīgais no skābenēm. sastāvdaļu maz, variācijas, kur izmantot, gana!
Tā nu pavisam ātri un vienkārši pagatavojama pasta jeb tāds pestoveidīgais no skābenēm. sastāvdaļu maz, variācijas, kur izmantot, gana!
Sastāvdaļas vien pāris- skābenes, olīveļļa, garšvielas (pipari, sāls,ķioplokpulveris, .... ), nedaudz saldais krējums.
Visu saliek traukā un kārtīgi sablenderē.
Un mērce gatava!!
Pielietošana: te nu variāciju daudz!! Sākot jau ar pašu ātrāko (un vasarās bieži izmantojamo) Dippi tipa mērcīti -kad sajauc šo skābeņu pastu ar skābo krējumu. Un pamērcē iekšā dārzeņus vai pat frī kartupelīšus!
Kā piedevu šo mērci var pievienot vārītiem makaroniem, griķiem vai rīsiem. Vai kā mērci zaļajiem salātiem.
Kārtīgs vasaras skābums un zaļums garantēts!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru