trešdiena, 2016. gada 22. jūnijs

Mājās gatavots saldējums.

Siltās vasara dienās nav nekas labāks izdomāts, kā baudīt saldējumu! Liels vai mazs tu esi!

Kad sākas ogām ražas laiks, mūsmājās top pašgatavotie saldējumi. No rabarberiem, zemenēm, upenēm, cidonijām... Spēj tik izvēlēties! Vieglāk un veselīgāk ir gatavot sorbertus. Tomēr garšīgāki šķiet tādi īsti trekni un sātīgi saldējumi. Un reizēm jau var! 
Pagatavošanas lielais palīgs man ir elektriskā saldējuma gatavošanas mašīna. Tā maisot vienmērīgi atdzesē masu un saldējums ir viendabīgs. Protams, to visu var veikt paši- ik pa laikam tik jāņem trauks ar saldējuma masu laukā no saldētavas un jāsamaisa.

Tātad, garšīgā saldējuma recepte:
sastāvdaļas - 200 ml saldais krējums,
                       1 paciņa vaniļas cukurs,
                       1 ola,
                       1/2 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru,
                       400 ml sablenderētas zemenes (vai jebkuras citas ogas).
Pagatavošanu sāk sakuļot bļodā olu ar vaniļas cukuru. Pievieno iebiezināto pienu un vēl samaisa visu, lai masa viendabīga. Citā traukā ielej saldo krējumu un nedaudz kuļ to, bet ne līdz putkrējuma konsistencei. Tā, lai masa vairs nav šķidra, bet vēl lejama ar karoti. Pievieno klāt olu masai un samaisa visu.
Tālākā darba gaita atkarīga, vai jums ir saldējuma mašīna. 
Ja ir, tad šo balto masu lej iekšā ieslēgtā aparātā un tad pievieno arī sablenderētās zemenes. Ļauju masai griezties ~30 minūtes. Pēc tam jau saldējuma masa ir tāda, ka var ēst uzreiz, vai arī sapildīt trauciņos un likt saldētavā kārtīgākai sastingšanai.

Ja gatavojiet saldējumu pašam apmaisot, tad baltajai masai pievieno blenderētās zemenes, samaisa, lej traukā un liek saldētavā. Ik pa ~20 minūtēm izņem trauku ārā un samaisa, kamēr saldējuma masa jau kļuvusi stingra.
Ledus gabaliņi šim saldējumam neveidosies pateicoties pievienotajai olai un iebiezinātajam pienam!


Lai daudz saldējumu izdodas šovasar pagatavot un nogaršot!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru