Vienkārši, ātri un šokolādīgi garšīgi kēksiņi!
Šī ir pati senākā recepte, pēc kuras tiek cepti kēksiņi mūsmājās. Vēl no laikiem, kad sastāvdaļas bija pašas vienkāršākās, kas pieejamas- piens, sviests, milti u.t.t. Klāt tik pielika kas nu uz doto brīdi bija pieejams, un katru reizi kā jauna garša!! Tomēr pati iecienītākā versija ir ar šokolādi.
220 gr milti,
1 t/k cepamais pulveris, šķipsniņa sāls,
120 gr sviests,
1 ola,
100 gr cukurs (var miksēt- puse baltais cukurs, puse- brūnais cukurs),
200 ml piens,
vaniļas cukurs vai 1/2 t/k vaniļas esence,
100 gr šokolāde.
Pēc izvēles- labi klāt iederas ar žāvētās dzērvenes vai rozīnes.
Pagatavošanu sāk sakuļot olu + cukurs. Pievieno mīkstu (istabas t) sviestu. Iesijā klāt miltus un cepamo pulveri, sāli, visu samaisa. Un pakāpeniski pielej pienu.
Šokolādi sasmalcina ar nazi- tā veidosies dažāda izmēra gabaliņi. Jau viendabīgi samaisītai masai kā pēdējo pievieno šokolādi (un, ja ir vēlēšanās- arī nedaudz sasmalcinātas dzērvenes vai rozīnes).
Sapilda silikona mafinu formiņās (2/3 no tilpuma).
Cep 200grādu uzkarsētā cepeškrāsnī ~20 min -bet ilgums atkarīgs no formiņas lieluma.
Pārlaužot var labi redzēt, ka ir bijuši dažāda izmēra šokolādes gabaliņi- mazākie ir izkusuši, bet lielākie paliek kā mīkstas šokolādes gabaliņi. Un tas ir tik gardi!!
Ja vēlas, gatavus var pārkaisīt ar pūdercukuru, vai izdekorēt ar kādu pārtikas krāsvielu- bērnu priekam!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru