pirmdiena, 2016. gada 20. jūnijs

Minikēksiņi ar šokolādi.


Vienkārši, ātri un šokolādīgi garšīgi kēksiņi!
Šī ir pati senākā recepte, pēc kuras tiek cepti kēksiņi mūsmājās. Vēl no laikiem, kad sastāvdaļas bija pašas vienkāršākās, kas pieejamas- piens, sviests, milti u.t.t. Klāt tik pielika kas nu uz doto brīdi bija pieejams, un katru reizi kā jauna garša!! Tomēr pati iecienītākā versija ir ar šokolādi. 
Nepieciešamās sastāvdaļas:
       220 gr milti,
       1 t/k cepamais pulveris, šķipsniņa sāls,
       120 gr sviests,
       1 ola,
       100 gr cukurs (var miksēt- puse baltais cukurs, puse- brūnais cukurs),
       200 ml piens, 
       vaniļas cukurs vai 1/2 t/k vaniļas esence,
       100 gr šokolāde.
Pēc izvēles- labi klāt iederas ar žāvētās dzērvenes vai rozīnes.

Pagatavošanu sāk sakuļot olu + cukurs. Pievieno mīkstu (istabas t) sviestu. Iesijā klāt miltus un cepamo pulveri, sāli, visu samaisa. Un pakāpeniski pielej pienu. 
Šokolādi sasmalcina ar nazi- tā veidosies dažāda izmēra gabaliņi. Jau viendabīgi samaisītai masai kā pēdējo pievieno šokolādi (un, ja ir vēlēšanās- arī nedaudz sasmalcinātas dzērvenes vai rozīnes).
Sapilda silikona mafinu formiņās (2/3 no tilpuma).
Cep 200grādu uzkarsētā cepeškrāsnī ~20 min -bet ilgums atkarīgs no formiņas lieluma.

Pārlaužot var labi redzēt, ka ir bijuši dažāda izmēra šokolādes gabaliņi- mazākie ir izkusuši, bet lielākie paliek kā mīkstas šokolādes gabaliņi. Un tas ir tik gardi!!

Ja vēlas, gatavus var pārkaisīt ar pūdercukuru, vai izdekorēt ar kādu pārtikas krāsvielu- bērnu priekam!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru