Visi mājinieki esam lieli gaļas un zivju ēdienu mīļotāji. Un kā gan savādāk, ja radu pulkā plaši pārstāvēti kā mednieki tā copmaņi?!
Par copmaņu līniju runājot- katru reizi skumji nopūšos, ka lašus gan neviens mums nenes... Bet ar tik pat lielu entuziasmu gan tiek gatavotas jebkuras citas zivis arī. Lai tikai iztīrītas ir!! Variantu, ko pagatavot, ir daudz. Zivis, parasti, tik daudz tik nav!
Par copmaņu līniju runājot- katru reizi skumji nopūšos, ka lašus gan neviens mums nenes... Bet ar tik pat lielu entuziasmu gan tiek gatavotas jebkuras citas zivis arī. Lai tikai iztīrītas ir!! Variantu, ko pagatavot, ir daudz. Zivis, parasti, tik daudz tik nav!
Brekši jeb plauži ir ļoti izplatītas zivis Latvijā (un ne tikai). Nav no tām lielākajām, bet paēst var! Un, kādi tad iecienītākie tā pagatavošanas veidi ir mūsmājās:
- ja zivju daudz, tās tiek kūpinātas!
Ar svaigām dillītēm pa virsu.... Un kā smaržo!!!
- kāda daļa vienmēr tiek izcepta kotletēs (ar cūkgaļas speķi kopā samalta)!
- un daļu zivju frikadelītēs jeb tefteļos sagatavo! Kopā ar burkāniem/ tomātiem/ sīpoliem sasautēti.
Ne asakas arī jūsu copmaņiem!!
Jo zivis IR garšīgas!!
Jo zivis IR garšīgas!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru