piektdiena, 2016. gada 13. maijs

Garneļu - grūbu salāti.



Ir sācies foršākais laiks, kad aizejot līdz siltumnīcai var gardām (un veselīgām!) pusdienām/ vakariņām zaļas un svaigas lietas saplūkt! Ideāli! Tā nu arī mūsmājās siltumnīcu piesmaržina lapu salāti un dilles, bet istabā uz palodzes podiņos gurķi iepriecina ēdājus. 

Un dažādu variāciju salāti- gan aukstie gan siltie - iet uz urrā!
Ja vēl saldētavā atrodas garneles, top īsti svētki garšas kārpiņām!


Sastāvdaļas šiem siltajiem salātiem:
           svaigi un smaržīgi lapu salāti, dilles, gurķi;
           vārītas pērļu grūbas;
           burkāns, sīpols;
           marinēti šampinjoni;
          atkausētas garneles;
          garšvielas pēc izvēles un barbekjū mērce.
Mūsu pagājušās vasaras garšīgais atklājums - Santa Maria amerikāņu oriģinālā barbekjū mērce. Ideāls stiprums un dūmu garšas daudzums!

Pagatavošana:  uz pannas apcep sīki sasmalcinātu sīpolu (smalcinu vienmēr es blenderī) un rīvētu burkānu. Kad tie jau apcepušies (var nedaudz pa vidu uzliet ūdeni, lai mīkstāki izsutinās), pievieno sagrieztus šampinjonus un iepriekš izvārītas pērļu grūbas. Kādas 2-3 minūtes visu vēl cep.
 Atsevišķi sviestā apcepu garneles.+ barbekjū mērce. Pievieno sagatavotos dārzeņus un visu samaisa.
Uz šķīvja kārto salātu lapas, gurķus. Pārkaisa ar dillēm. Pa virsu izkārto saceptās sastāvdaļas.


Un garšo lieliski!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru