Pavasara supergaša (un smarža arī!)!!
Kad tirgū parādās pirmie jaunās sezonas īsie gurķīši, neiztrūkstoši ir to pagatavošana ātrajā marinādē. Īsts baudījums pavasarī garšas kārpiņām!
Pagatavošana ātra, vienkārša- tāpēc jau arī tie ir "Ātrie" gurķīši!!!
Pagatavoša 1 kg īsajiem gurķiem:
uzkarsē 700 ml ūdens, kam pievienotas 1,5 ēd/k sāls un 1,5 ēd/k cukurs. Beigās pieber 1 t/k ķiploka pulveri. Noņemot no uguns, pielej ūdenim 3 ēd/k galda etiķi.
Traukā saliek 4 daļās gareniski sagrieztus gurķus.
Pārkaisa ar dillēm. Un aplej ar karsto marinādi un atstāj uz laiku ievilkties.
Garšos jau silti!! Vismaz mums vienmēr- liela daļa tiek jau silti apēsti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru