ceturtdiena, 2016. gada 5. maijs

"Ātrie" gurķīši.


Pavasara supergaša (un smarža arī!)!! 
Kad tirgū parādās pirmie jaunās sezonas īsie gurķīši, neiztrūkstoši ir to pagatavošana ātrajā marinādē. Īsts baudījums pavasarī garšas kārpiņām!
Pagatavošana ātra, vienkārša- tāpēc jau arī tie ir "Ātrie" gurķīši!!!

Pagatavoša 1 kg īsajiem gurķiem:
   uzkarsē 700 ml ūdens, kam pievienotas 1,5 ēd/k sāls un 1,5 ēd/k cukurs. Beigās pieber 1 t/k ķiploka pulveri. Noņemot no uguns, pielej ūdenim 3 ēd/k galda etiķi. 
Traukā saliek 4 daļās gareniski sagrieztus gurķus. 


Pārkaisa ar dillēm. Un aplej ar karsto marinādi un atstāj uz laiku ievilkties.


Garšos jau silti!! Vismaz mums vienmēr- liela daļa tiek jau silti apēsti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru