Rabarberu laiks ir sācies!!
Rabarberi ir vieni no pirmajiem vietējiem dārzeņiem (lai gan manā uztverē tas vairāk ir kā auglis!), ko mūsu klimata joslā no dobes var uz virtuvi svaigā veidā dabūt! Un kulinārijas jomā var sākties rabarberu zupu, plātsmaižu, ķīseļu un saldējuma laiks!
Arī veselīgs bez gala!
Šī supergardā rabarberu plātsmaize ir tieši tāda, lai garšotu kā lieliem tā maziem. Saldi skābā garša ir ideālā savienojumā.
Sastāvdaļas, kas pietiek vienai kārtīgai plātij plātsmaizes:
pamatnei: 30gr sviests,
200 gr cukurs,
300 gr milti (ļoti garšīgi, ja miltu veidus kombinē. Teiksim, 200 gr kviešu milti+ 100gr auzu pilngraudu milti);
1 glāze kefīrs,
2 olas,
1 t/k cepamais pulveris;
virskārtai: rabarberi (atkarīgs daudzums no katra vēlmes pēc tā rabarberīguma. Es lieku tik daudz, cik sagriezti rabarberi saiet 800ml traukā).
2 olas,
200gr grieķu jogurts vai 4-5 ēd/k skābais krējums,
2 paciņas vaniļas cukurs,
cukurs pēc garšas + nedaudz rabarberu iepriekšapkaisīšanai,
3 t/k brūnais cukurs,
3 t/k brūnais cukurs,
kanēlis.
Pagatavošanu uzsāk pāris stundas pirms pašas plātsmaizes cepšanas- notīra un sagriež rabarberus, pārkaisa ar cukuru.
Sagatavo plātsmaizes pamatnes kārtu- sakuļ olas ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Pielej kefīru un kārtīgi masu izmaisa. Lej uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru.
Rabarberus nokāš, izkārto pa virsu mīklai. Apkaisa ar brūno cukuru -tas dos nedaudz karamelīgu garšas niansi.
Virskārtu pagatavo sakuļot olas ar vaniļas cukuru un cukuru. Pievieno grieķu jogurtu vai krējumu, sakuļ.
Vienmērīgi lej pāri rabarberiem pa visu plāti. Pārkaisa ar kanēli.
Vienmērīgi lej pāri rabarberiem pa visu plāti. Pārkaisa ar kanēli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru