trešdiena, 2016. gada 4. maijs

Tīstoklīši jeb sāļā rulete.


 Nav nekā vienkāršāka, kā brokastīm, svētku reizei vai kādam piknikam satīt lavašā/ tortiljā vai tamlīdzīgā izstrādājumā kādus salātiņus! Pildījumam izmantojot to, kas konkrētajā brīdī pieejams ledusskapī. 
Bet kādā brīdī saproti, ka daudz garšīgāk (un arī veselīgāk!!) ir izcept to apkārtējo daļu pašam! Ātri- viss kopā ar cepšanu tikai kādas 20 min aizņems. Kur vēl labāk!?
Tā nu, lai masas pietiktu vienai cepeškrāsns plātij, vajadzēs sastāvdaļas:
4 olas,
2 ēd/k milti,
2 ēd/k kartupeļu ciete,
100 gr majonēze,
garšvielas + zaļumi pēc izvēles.

Pagatavošana gaužām vienkārša- visas sastāvdaļas bļodā samaisa. Labāk to darīt ar roku un dakšiņu vai karoti. Jo putojot ar blenderi masu, tā kļūs gaisīga un cepot "pūtīsies". 
Uz plāts izklāj cepampapīru un lej masu virsū. Izlīdzina vienmērīgā kārtā.
Cep 200grādus uzkarsētā cepeškrāsnī ~10 min. Skatās, līdz gaiši brūni iekrāsojusies mīkla.
Izņemot no krāsns, mīklu sarullē ruletes formā un tā atdzesē. 

Atdzisušu atrullē un visā platumā nosmērē ar pildījuma masu. 
Tad sarullē atpakaļ ruletes formā. 
Sastāvdaļas pildījumam ir pilnīgi pēc savas izvēles un patikšanas!! Ieteiktu izmantot krēmsieru, jo tam vislabākā konsistence smērēšanai. Kausētais siers būs pa cietu, bet krējums- pārāk šķidrs.
Mūsu ģimenes iecienītākie pildījuma varianti:
            - kastīte Kārums svaigais siers ar zilā siera garšu + sīki sasmalcināti marinētie šampinjoni + dilles;
            - klasiskais krēmsiers + sīki sasmalcināts šķiņķis vai kāda žāvētā gaļa + rīvēts svaigais gurķis + rīvēts siers;
            - klasiskais krēmsiers + auksti kūpināts lasis + majonēze + dilles.

Sagriezt 1,5-2cm biezās šķēlītēs. 


Un ļoti garšīga uzkoda gatava!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru