Kādreiz katrā skolas Rudens gadatirgū, kad bija jātirgo savas ceptās/ darinātās lietiņas, par klasiku bija kļuvuši cepumi Cūku austiņas. Mēs ar mammu taisījām mazas austiņas, iekšā liekot dzērveni. Bet, kad skolu laiks beidzās, kaut kā arī nebūtībā pazuda šī vienkāršā recepte. Līdz nesen, FB laika joslā pavīdēja recepte pildītajām trubiņām, kas vizuāli tik ļoti atgādināja senās Cūkaustiņas. Metos izmēģināt! Un sanāca! Tik līdzīgas tām, kā atmiņā palikušas!
Vienkāršākā versijā cepumiņus var taisīt mazus vidiņā liekot tik kādu sukādi vai marmelādes gabaliņu. Lielākas taisot, pilda ar kādu krēmu -biezpiena, kakao.
Pagatavošana aizņems vien pāris minūtes.
Sastāvdaļas: 2 olas;
60 gr cukurs + nedaudz vaniļas cukurs vai vaniļas esence;
60 gr milti.
Pagatavošana: olas ar cukuru sakuļ līdz gaisīgai masai, iesijā tajā miltus un samaisa. Un mīkla gatava!
Uz plāts pannas izklāj cepampapīru. Ar karotīti liek mīklu un izsmērē plānā kārtā vēlamā diametra aplītī - 5-7cm. Cep 180grādus uzkarsētā krāsnī pāris minūtes- līdz maliņas paliek zeltainas.
Kamēr karsti, sarullē tūtiņas formā. Un liek atdzist.
Atdzisušus pilda ar izvēlēto krēmu!
Labi varianti pildījumam - kakao krēms vai parasti Vecrīgās pildāmais biezpiena krēms vai pavisam vienkārši- ātrais karameļu krēms.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru