Plānās pankūkas ir tāds bezgala demokrātisks paēdiens- pašas izmaksā lēti, bet pildījumu var variēt pēc gaumes, noskaņojumu un maciņa biezuma! Un derēs gan kā brokastu ēdiens, gan arī pusdienām vai vakariņām.
Mūsmājās plānās pankūkas cepam biežāk pusdienām vai vakariņām. Un tad, piepildot ar ko sātīgu, tāda kārtīga ēdienreize sanāk!
Mūsmājās plānās pankūkas cepam biežāk pusdienām vai vakariņām. Un tad, piepildot ar ko sātīgu, tāda kārtīga ēdienreize sanāk!
Pašas pankūkas kādreiz cepu kā lielais vairums- visas sastāvdaļas uz aci. Līdz vienā latviešu ēdienblogā izlasīju bezgala apjūsmotu plāno pankūku recepti. Skeptiski (jo kas gan nu TĀ var atšķirties šajā vienkāršajā receptē!?) uztaisīju arī es. Un.... mmmm.... tagad cepu tikai tā!! Pēc receptes, ar noteiktiem produktu daudzumiem. Te nošpikoju recepti.
(600ml piens, 2 olas, 200gr milti, šķipsniņa, 50 gr ierīvēts mīklā sviests)
Bet šoreiz par pildījumiem. Sāļās versijas, kas mums garšo vislabāk:
(600ml piens, 2 olas, 200gr milti, šķipsniņa, 50 gr ierīvēts mīklā sviests)
Bet šoreiz par pildījumiem. Sāļās versijas, kas mums garšo vislabāk:
-ar kūpinātā laša krēmu,
-ar siera salātiem,
- ar malto gaļu.
Pildījums īpašākām reizēm, kad pankūkas kļūst šikas- ar kūpinātā laša krēmu!
Sastāvdaļas: iepakojums auksti kūpināta laša (vai foreles), 1-2 kastītes krēmsiera (vislabāk Kārums krēmsiers ar zilo sieru), nedaudz majonēze, dilles, sāls+pipari.
Istabas t krēmsieru samaisa ar majonēzi un garšvielām, pieber sīki sasmalcinātu lasi. Pilda pankūkas uzreiz pēc izcepšanas, karstas.
Sastāvdaļas: iepakojums auksti kūpināta laša (vai foreles), 1-2 kastītes krēmsiera (vislabāk Kārums krēmsiers ar zilo sieru), nedaudz majonēze, dilles, sāls+pipari.
Istabas t krēmsieru samaisa ar majonēzi un garšvielām, pieber sīki sasmalcinātu lasi. Pilda pankūkas uzreiz pēc izcepšanas, karstas.
Pildījums ar siera salātiem!
Sastāvdaļas: siers, svaigs burkāns, pāris vārītas olas, majonēze (vai krēmsiers), krējums, garšvielas.
Liek pildījumu uzreiz uz pannas, kamēr cepas pankūkas otra puse, saloka. Un pārkaisa ar rīvētu sieru.
Liek pildījumu uzreiz uz pannas, kamēr cepas pankūkas otra puse, saloka. Un pārkaisa ar rīvētu sieru.
Līdz apēšanai vēlams paturēt slēgtā traukā nedaudz, lai virsējais siers izkūst.
Klasiskais pildījums ar malto gaļu!
Šis nu ir pats klasiskākais sāļo pankūku pildījums. Bet, ja negribas mainīt neko pašā pildījumā, dažādībai var mainīt formu! Un uzreiz izskatās un pat garšo savādāk! Piemēram, izceptu pankūku ieloka lielo mafinu formiņā (silikona), tad iepilda gatavo pildījumu, aizloka un pārkaisa ar sieru. Liek cepeškrāsnī uz ~10 min pacepties, lai siers izkūst un pankūka pieņem mafina formu.
Garšīgi papankūkoties!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru