Meduskūkas ierasti ir divu veidu- ar daudz plānajām kārtām un kādu krējuma/putkrējuma pildījumu pa vidu vai ar biezām 2 vai 3 kārtām un ko zaptveidīgu iekšā! Abas kūkas cepu arī es. Jubilejas reizēm- tādu klasiskāku meduskūku ar 6 plānajām mīklas kārtām. Un nostāvēšanos nakts garumā. Garšo visiem! Bet ir ko noņemties... Tāpēc ikdienas reizēm top šī meduskūka- ātri izcepama, sasmērējama un jau pēc mirkļa baudāma! Tikai 2 kārtas, un ātrajā versijā- ne iekšā ne virsū smērējamais atsevišķi nav jāgatavo, bet izmantojams tas, kas nu mājās ir pieejams. Šoreiz (labi kopā garšo!!) - veikalā nopērkamais šokolādes krēms + ābolu ievārījums. Sliņķu variants! ☺
Sastāvdaļas mīklai, kas pietiekama 2 kārtām ceptām 25cm diametra formiņā:
3 ēd/k medus,
3 olas,
75 gr sviests,
75 gr brūnais cukurs,
250 gr milti,
1/2 t/k cepamais pulveris;
pildīšanai- šokolādes krēms (ātrajā variantā- veikalā nopērkamais) un kāds ievārījums- ābolu, piemēram. Var arī izmantot svaigās ogas- mellenes,zemenes. Tad daļu sablenderē, daļu ogas izmanto veselas.
Pagatavošana: katliņā izkausē sviestu ar medu un cukuru.
Bļodā sakuļ olas, iesijā miltus un cepamo pulveri. Samaisa un tad pielej izkausēto sviesta masu. Visu kārtīgi samaisa.
Formiņu ar noņemamām malām izklāj ar cepampapīru. Lej iekšā pusi no mīklas. Cep 180grādu temperatūrā ~12 min līdz zeltainam brūnumam. Izņem no formiņas, ieklāj nākamo cepampapīru un lej iekšā otru mīklas daļu.
Izceptās plāksnes nedaudz atdzesē. Iekšā bagātīgi smērē šokolādes krēmu, pa virspusi pavisam nedaudz arī nosmērē ar šokolādes krēmu un tad uzklāj augļu daļu (ievārījumu).
Var ēst uzreiz pēc pagatavošanas, bet arī nākamajā dienā labi garšos!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru