Makaronus var uztaisīt ļoti daudzos veidos -ar gaļu, jūras veltēm, dārzeņiem.... Klasika, ko bez maz vai katrā restorānā var dabūt! Un tik ātri un vienkārši pagatavojami.
Klasika- pasta carbonara. Īsti autentiski pat mēģinājusi pagatavot neesmu, tā vietā kas vienkāršāks un latviešiem produktu pieejamības ziņā atvieglotāks top mūsmājās.
Sastāvdaļas, kas būs nepieciešamas:
200 gr siers (labi kūstošs) + mazās mozarellas bumbiņas,
1 neliels sīpols,
200 gr bekons (vai kāds žāvēts cauraudzītis),
400 ml saldais krējums,
1 ola,
garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošanu veic 2 traukos- katliņā liek vārīties makaronus. Bet noteikti neizvāra līdz galam, bet kādas 2 min mazāk, kā paredzēts. Uz pannas apcep smalki sasmalcinātu sīpolu un gaļiņu. Olu sakuļ ar garšvielām, pievieno saldo krējumu. Lej visu pannā pie gaļas, samaisa. Pievieno nokāstos makaronus un uz maza karstuma nedaudz pasutina vēl visu kopā.
Sarīvē sieru- pusi iemaisa makaronos.Liek uz šķīvja, apkaisa vēl ar sieru un dekorē ar mozarellas bumbiņām.
Lai garšīgi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru