Visi, kam garšo un ir mēģinājuši mājās izcept tiešām sulīgu, bet ne pārāk slapju, maigu un viendabīgu biezpienkūku/ biezpienmaizi zin, ka darbiņš nav no vienkāršākajiem. Receptes pieejamas daudz, bet tuvu ne katra ir tā ĪSTĀ. Šī tad nu ir vienkārši fantastiska biezpienmaizes recepte! Tieši tāda, lai gribētu apēst vēl kādu gabaliņu, tad vēl vienu... Un, ja paliek kas vēl otrai dienai, arī tad garšos tik pat labi!
Cepu 24cm diametra formiņā ar noņemamām malām.
Sastāvdaļas: mīklai-130gr milti,
50 gr cukurs,
100 gr sviests (istabas temperatūras),
1/2 t/k cepamais pulveris;
pamatmasai- 3 olas,
450 gr biezpiens (domāju, ka mierīgi var ņemt 2x200gr paciņas, man vienkārši veikalā pieejams biezpiena iepakojums ar 450gr),
60 gr cukurs,
2 ēd.k skābais krējums,
2 ēd/k kartupeļu cietes,
rozīnes (daudzums pēc katra patikas) +ja garšo,arī žāvētas dzērvenes,
vaniļas esence (vai vaniļas cukurs).
+nedaudz sviests formiņas malu apsmērēšanai.
Pagatavošanu uzsāk ar mīklas samīcīšanu drumstalās- ņem visas sastāvdaļas un sākumā ar karoti, pēc tam ar rokām samīca drumstalās.
Pamatmasai traukā biezpienu + cukurs+ vaniļa+ olu dzeltenumi sablenderē viendabīgā masā. Pievieno cieti, krējumu. Rozīnes, kas iepriekš iemērktas siltā ūdenī, nosusina un pieber masai. Kā pēdējos pievieno sakultos olu baltumus (baltumu putas) un samaisa visu.
Cepamformas apakšā ieklāju cepampapīru, bet malas iesmērēju ar sviestu. Izber ~2/3 no drumstalām, izlīdzina pa apakšu. Virsū lej biezpiena pamatmasu. Pa virsu pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.
Cep 180grādos ~30-40min. Skatās, lai virspuse tik sāk brūnoties, tad būs gatavas.
Izņem no cepeškrāsns un atdzesē tur pat formiņā.
Griež jau atdzisuši -mēs gan nekad līdz pilnīgai kūkas atdzišanai sagaidīt nevaram!
Lai labi garšo arī jums!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru