pirmdiena, 2016. gada 12. decembris

Apgrieztā ābolkūka.



Ābolkūkas parasti ir ātri pagatavojamas, sulīgas un garšo daudziem! Un šī tad ir vēl viena garšīga ābolkūkas recepte. Pie manis nonāca ar vīramātes gādību. Pagaršoju un viss- arī gribu un vajag!! 

Cepu 24cm diametra formā ar noņemamām malām. 
Sastāvdaļas: 3 lieli āboli,
                     100 gr sviests,
                     70 gr manna,
                     100 gr milti,
                     150 gr cukurs (ja ļoti saldi āboli, tad mazāku daudzumu) + 2 ēd/k,
                     vaniļas cukurs,
                     2 olas,
                     50 gr žāvētas dzērvenes,
                     100 gr skābais krējums,
                     1 ēd.k kanēlis,
                     mandeļu skaidiņas (kārtīgu sauju).
Pagatavošana: formā izklāj cepampapīru. Izbārsta sīki sagrieztus sviesta gabaliņus. Apkaisa tos vienmērīgi ar mannu. Nomizotus un sagrieztus ābolus izber pa virsu, tad apkaisa ar mandeļu skaidiņām un nomazgātām un nosusinātām dzērvenēm.
Mīklai - kārtīgi saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Piesijā klāt miltus. Pagatavoto mīklu uzlej virsū āboliem.
Cep 200grādos ~30min.
Gatavu ābolkūku nedaudz atdzesē (~5-10 min) un tad, uzliekot virsū šķīvi, izgāž no formiņas -sanāk, ka ābolu daļa būs virspusē.
Virspusei- skābo krējumu sajauc ar kanēli un 2 ēd/k cukura. Pārklāj kūku.


Ābolkūka garšos vislabāk silta. Bet, protams, arī atdzisušai nav ne vainas! 
Ņam,ņam....

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru