Tālajos laikos tie, kam bērnība iekrita Padomju gados, nereti mājās vārīja "cukurgailīšus". Cik gan trauki tika tā tika sadedzināti!
Mums ar bērniem patīk sava veida "cukurgailīšus" vārīt- drīzāk jau karameļu končas sanāk. Un, pildot silikona formiņās, tās iegūst visdažādākās formas. Šoreiz- svētku noskaņās!
Mums ar bērniem patīk sava veida "cukurgailīšus" vārīt- drīzāk jau karameļu končas sanāk. Un, pildot silikona formiņās, tās iegūst visdažādākās formas. Šoreiz- svētku noskaņās!
Pagatavot viegli- tik vien kā 2 sastāvdaļas nepieciešamas. Garšo labi! Kalorijas- dauuuuudz!
Sastāvdaļas: 100 gr cukurs,
100ml saldais krējums.
Pagatavošana- ņem katliņu ar augstām malām (jo vāroties masa daudz burbuļos un celsies), ieber tajā cukuru, pielej saldo krējumu un uz lēnas uguns karsē. Ik pa laikam apmaisa. Kad cukurs izkusīs, masa sāks vārīties un krietni burbuļos.
Tā ik pa laikam apmaisot turpina vārīt, līdz masa sabiezē. Un tālāk jau tā kļūs pamazām brūngana. Šajā stadijā krietni biežāk maisu, lai nekas nepiedeg. Pārvārīt nevar, lai nebūtu deguma garša! Kad virums ieguvis zeltainu nokrāsu, ņemam nost no uguns.
Karstu sapilda vēlamajās formiņās, vai, nedaudz atdzesētu, tik follijā-taisa končas!
Tā ik pa laikam apmaisot turpina vārīt, līdz masa sabiezē. Un tālāk jau tā kļūs pamazām brūngana. Šajā stadijā krietni biežāk maisu, lai nekas nepiedeg. Pārvārīt nevar, lai nebūtu deguma garša! Kad virums ieguvis zeltainu nokrāsu, ņemam nost no uguns.
Karstu sapilda vēlamajās formiņās, vai, nedaudz atdzesētu, tik follijā-taisa končas!
Noliek atdzist.
Iegūtās končas sākumā būs cietas un kraukšīgas. Bet otrā dienā tās kļūs graudaini mīkstas.
Iegūtās končas sākumā būs cietas un kraukšīgas. Bet otrā dienā tās kļūs graudaini mīkstas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru