Mana vecmamma vienmēr, cik vien atceros, samīcīja lielu bļodu rauga mīklas un no tās cepa gan gaļas pīrādziņus gan arī saldās maizītes. Un mēs, mazbērni, varējām savus īpašos pasūtījumus tad arī veikt, ko sirsniņa tieši kāro!
Līdz šim es tādu praksi piekopusi nebiju. Jo nekad mīklas nebija tik daudz,lai tā izvērstos! Bet pamēģināju!
Tā nu tagad rauga mīklu vienmēr gatavoju tā vairāk ar domu, lai pietiek gan pīrādziņiem gan arī saldajām maizītēm. Īpaši gardas ir ābolmaizītes!
Tā nu tagad rauga mīklu vienmēr gatavoju tā vairāk ar domu, lai pietiek gan pīrādziņiem gan arī saldajām maizītēm. Īpaši gardas ir ābolmaizītes!
Ar ideālo rauga mīklas recepti jau padalījos te - klasiskie gaļas pīrādziņi.
Pildījumam nepieciešams - āboli, šokolādes krēms, kanēlis, cukurs. Un 1 sakulta ola pārsmērēšanai.
Gatavo mīklu sarullē desas formā, sagriež nelielos gabaliņos. Katru gabaliņu izrullē taisnstūra formā. Vidusdaļu apziež ar šokolādes krēmu un saliek ar mizota ābola šķēlītēm. Mīklu no malas paceļ uz augšu un stūrīšus aizlipina. Visu pārkaisa ar kanēļa-cukura maisījumu.
Pirms cepšanas, pārziež ar sakultu olu.
Cep līdz zeltainam brūnumam!
Ēd nedaudz padzisušas. Kā jau visus ābolu desertus!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru